O nama

Novosti

Novi Renault Mégane uspješno predvodio Drugi Banjalučki Polumaraton

09.05.2016.

 

  • Uspješno je završen Drugi Polumaraton Banja Luka, a pored profesionalne organizacije i velikog broja učesnika sponzorsku podršku manifestaciji pružio je ovlašteni Renault uvoznik AK UNION Banja Luka sa novim Méganom, koji je predvodio ovogodišnji polumaraton kao oficijelno vozilo.

 

 

 

Više


Akcija godine u Renault servisima:
Besplatan kontrolni pregled i veliki servis sa 30% popusta!

22.03.2016.

 

  • U ovlaštenoj mreži Renault servisa s prvim danima proljeća započela je velika servisna akcija. Svim vlasnicima Renault i Dacia vozila omogućen je besplatan i temeljit pregled kompletnog vozila s naglaskom na kočioni sistem, te 30 posto popusta na originalne rezervne dijelove pri zamjeni komponenti zupčastog i kanalnog remena!

 

 

 

Više


RENAULT-NISSAN ALIJANSA PRODALA 8,5 MILIONA VOZILA U 2015. GODINI

08.02.2016.

 

  • Četvrta najveća automobilska grupacija na svijetu Renault-Nissan ostvarila je rast prodaje i u 2015. godini unatoč makroekonomskoj krizi na značajnim tržištima Rusije i Brazila. Novi prodajni rekord Alijanse ostvaren je zahvaljujući snažnoj prodaji u SAD-a, Kini i Evropi, a značajan kuriozitet predstavlja dominacija na tržištu vozila sa nultom emisijom štetnih gasova, s obzirom na kumulativnu prodaju od preko 300.000 „električara“.

 

 

 

Više


RENAULT POKREĆE SVEOBUHVATAN MOTORSPORT PROGRAM, U PRVOM PLANU F1 BOLID ZA 2016.

04.02.2016.

 

  • Predstavljanje F1 bolida za povratak u elitnu granu motorsporta Renault je iskoristio da predstavi sveobuhvatan motorsport program. Renault Sport biće u srcu nove strategije sa dva temeljna pravca: Renault trkaći program i Renault sportski automobili.

 

 

 

Više


PROIZVEDEN MILIONITI RENAULT KANGOO U FRANCUSKOJ TVORNICI MAUBEUGE

23.01.2016.

 

  • Renaultova tvornica Maubeuge u sjevernoj Francuskoj, u kojoj se proizvodnja odvija od 2007. godine, proizvela je milioniti primjerak druge generacije modela Kangoo. Jubilarni model biće isporučen kupcu u Japanu.

 

 

 

Više


RENAULT TREĆU GODINU ZAREDOM BILJEŽI RAST PRODAJE

19.01.2016.

 

  • U 2015. godini Renault je globalno zabilježio novi prodajni rekord od 2,8 miliona vozila s porastom prodaje za 3,3 posto unatoč krizi na pojedinim tržištima. Renault je i u Evropi obilježo još jednu godinu s rastom i s tržišnim udjelom većim od 10 posto, zadržavši vodeću poziciju u segmentu lakih komercijalnih vozila 18. godinu zaredom.

 

 

 

Više


RENAULT DUSTER DAKAR TIM USPJEŠNO PRKOSI ARGENTINSKO-BOLIVIJSKOJ PUSTINJI

15.01.2016.

 

  • Četvrti nastup Renault Duster Dakar tima prolazi izvrsno na surovom argentinsko-bolivijskom terenu. Dvije posade uživaju u završnici ovogodišnjeg Dakar relija i punoj podršci koju im bezrezervno osigurava motorsport divizija Renault Sport Technologies.

 

 

 

Više