Renault CLIO oprema i tehnologija

Renault CLIO Generation

Tehnologija

Testirajte njegovu inteligenciju.

Neka vas vodi

Savršeno paralelno parkiranje u tren oka uz parkiranje slobodnih ruku

Manevrirajte bez brige

Manevrirajte bez napora s pomoću prednjih i stražnjih senzora za parkiranje i kamere za vožnju unatrag.

Oslobodite ruke

Sasvim lako otvorite, upalite i zaključajte svoj novi Renault CLIO Generation. Kartica slobodne ruke znači da ne morate baš ništa napraviti.

Renault CLIO Generation

Sigurnost

Vozite bezbrižno

Iznenadna prepreka?

U slučaju naglog kočenja, sistem za kočenje u nuždi novog Renault CLIO  Generation se aktivira da bi se skratio zaustavni put.

Sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici

Krenite bez problema i na strmom terenu! Renault CLIO Generation je opremljen tehnologijom koja spriječava pokretanje vozila unatrag ili gašenje motora pri kretanju na uzbrdici. Senzor detektira nagib puta i osigurava nepomičnost vašeg automobila 2 sekunde tako da možete udobno krenuti.

Gubitak prijanjanja?

Sa sistemom za kontrolu stabilnosti (ESP), novi Renault CLIO Generation detektira gubitak prijanjanja u krivini. Ako proklizate, on raspoređuje vaše kočenje za vraćanje dobrog ležanja na putu.

Renault CLIO Generation

Multimedija

Doživite sveobuhvatnu tehnologiju

Uživajte u jedinstvenom zvučnom doživljaju

Sa 7 zvučnika  visoke rezolucije, novi Renault CLIO Generation vam pruža intenzivan doživljaj muzike.

Ostanite povezani

Navigacija, radio, muzika, telefonija… Sa našim ugrađenim 7 inčnim (18cm) tabletom na dodir, R-LINK Evolution* ili Media Nav Evolution, pristupate za tren oka vašim multimedijalnim sadržajima.

* Inernet veza nije dostupna u Bosni i Hercegovina.
**Ograničeno pokrivanje Bosne i Hercegovine navigacijskim kartama i internet povezivosti. Za detaljne informacije obratite se ovlaštenom Renault koncesionaru

Opredjelite se za jednostavno

Želite upravljati vašim multimedijalnim svijetom sa vašeg pametnog telefona? Opredjelite se za mobilnu aplikaciju R&Go. Ergonomična i intuitivna ona vas prati na svim vašim putovanja.

Renault CLIO

Udobnost

Ponovo otkrijte blagostanje

Uživajte u njegovom prostranom prtljažniku

Sa prtljažnikom od 300 litara, novi Renault CLIO Generation je jedan od najboljih u svojoj klasi. Gotovo je sa namjernicama koje preplave kabinu!

Preklopite zadnja sjedala

Preklapanjem i dijeljenjem zadnje klupe u omjeru 1/3 - 2/3, Novi Renault CLIO Generation je idealan za transport dugih i glomaznih predmeta.

Uživajte u njegovim brojnim mjestima za odlaganje

U kabini vozila Renault CLIO Generation, svaki putnik ima svoj prostor za odlaganje. Vaše vozilo je uvijek uredno i s lakoćom pristupate do onoga što vam je potrebno.

Renault CLIO Generation

Motori