Sigurnost iz Renaulta

Vaša je sigurnost naš prioritet. Stoga vam nudimo najbolju sigurnosnu opremu Renault.

Za kočenje u slučaju nužde

Sistem aktivnog kočenja u slučaju nužde

Tokom gradske vožnje ili na autocestama izbjegnite sudar s drugim vozilima.

Ovaj sistem pri malim brzinama također detektira pješake i bicikliste. Ako ne reagirate kada kamera detektira mogućnost udara, aktivira se sistem pomoći i preuzima kontrolu nad kočenjem.

Naši sistemi upozorenja

Vaši suputnici na putovanjima

Sistem za nadzor mrtvog kuta

Sistem za nadzor mrtvog kuta

Izbjegnite sudare zahvaljujući sustavu za nadzor mrtvog kuta. Pri brzini većoj od 10 km/h, svjetlosni signali automatski vas upozoravaju na prisutnost vozila u području koje nije vidljivo na osvrtnom ogledalu.

Upozorenje na sigurnosni razmak

Upozorenje na sigurnosni razmak

Za vašu sigurnost prednja kamera provjerava razmak i oglašava zvučno i svjetlosno upozorenje u slučaju opasnosti od sudara s vozilom ispred vas.

Upozorenje na brzinu s prepoznavanjem prometnih znakova

Upozorenje na brzinu s prepoznavanjem prometnih znakova

Pratite ograničenje brzine tijekom vožnje i primite upozorenje ako ga premašite. Sistem pomoću kamere prikuplja, analizira i uspoređuje podatke o znakovima i podatke o karti te vas upozorava putem instrumentne ploče i prednjeg zaslona (ovisno o vozilu i verziji). Za povećanu učinkovitost prilagodite ograničivač brzine najvećoj otkrivenoj brzini.

Upozorenje na umor

Upozorenje na umor

Kako bi se povećala vaša sigurnost i izbjegla opasnost od drijemanja, sistem analizira vaše ponašanje putem pokreta na upravljaču i po potrebi vam porukom i zvučnim upozorenjem na instrumentnoj ploči preporučuje uzimanje stanke.

Upozorenje na izlazak iz prometnog traka

Upozorenje na izlazak iz prometnog traka

Trenutak nepažnje? Svjetlosno upozorenje i vibracija upravljača upozoravaju vas na slučajni izlazak iz prometne trake. Pri brzini većoj od 70 km/h ova vas funkcija obavještava čim prijeđete punu ili isprekidanu crtu na kolniku bez žmigavaca.

Pomoć za vožnju unutar prometne trake

Pomoć za vožnju unutar prometne trake

Slučajno ste izašli iz trake? Aktivira se sustav pomoći za vožnju unutar prometne trake i automatski ispravlja vašu putanju. Ova je funkcija aktivna pri brzinama između 70 i 160 km/h te primjenom sile na upravljaču vraća vozilo u odgovarajuću prometnu traku čim prijeđete punu ili isprekidanu crtu na kolniku bez žmigavaca.

Otkrijte još više Renaultovih tehnologija

Renault EasyConnect - Vue de l'intérieur d'un véhicule

__________

Za vašu udobnost u vožnji
Renault Easy Drive

__________

Za potpuno bezbrižnu vožnju