Renault F1 Team

Formula 1 nalazi se u središtu našeg programa inovacija jer predstavlja najpoznatiju utrku na svijetu.
Naša predanost Formuli 1
 .
Renault Sport - R.S. 19
Renault R.S.20
Automobil 2020 napravljen je pomoću šasije za R.S.20 Renault koja je dizajnirana i proizvedena u centru Enstone tima za R.S. F1.  
  Renault Sport - moteur E-TECH 19
  Renault E-TECH 20
  Pogonski sklop za Renault E-TECH 20 razvijen je u tvornici Renault Sport Racing u Viry-Châtillonu.

  Iskusan tim

  Renault Sport- Nico Hülkenberg
  Esteban Ocon
  Esteban Ocon ponovno se pridružuje timu Renault F1 prije sezone FIA-inog svjetskog prvenstva u F1 2020. Nakon izbivanja od godinu dana 2019., vratio se kao punopravni član tima za utrkivanje. Esteban je vrlo poznat obitelji tvrtke Renault jer je u sezoni 2016. bio rezervni vozač, a prije toga bio je dio juniorskog programa Lotus u Enstonu u kojem je osvojio naslov pobjednika u FIA-inoj europskoj formuli 3 u 2014. Godinu dana kasnije Esteban je osvojio krunu serije GP3. Sa samo 23 godine Esteban je već sudjelovao u 50 Grand Prix utrka u kojima je završio među petinom najboljih, među ostalim i u Španjolskoj i Meksiku 2017. Sezona F1 2017. pokazala se njegovom najboljom sezonom do danas. Plasirao se na osmo mjesto na poretku vozača.
  Renault Sport - Daniel Ricciardo
  Daniel Ricciardo
  Daniel Ricciardo u drugu sezonu ulazi kao vozač u timu Renault F1. U prvoj godini u timu osvojio je bodove u osam utrka, pri čemu je taj Australac najbolji rezultat ostvario na talijanskom Grand Prixu, na kojem je osvojio četvrto mjesto. Sezonu 2019. završio je na devetom mjestu na poretku vozača. Daniel ima impresivno iskustvo s Formulom 1 sa sedam pobjeda, 29 rezultata među tri najbolja i tri startne pozicije. Njegovo putovanje u Formuli 1 uključuje četiri godina utrkivanja u timu Renault u juniorskoj kategoriji Formule Renault 2.0 i Formule Renault 3.5. Nakon toga je zakoračio u svijet Formule 1 usred prvenstva 2011.
  Renault Sport - Guanyu Zhou
  Guanyu Zhou
  Nakon što je Guanyu Zhou proveo obećavajuću godinu kao razvojni vozač, 2020. preuzima ulogu testnog vozača u timu za Renault F1. Zhou će ostati u akademiji Renault Sport i još više surađivati s timom za F1 jer će sudjelovati u utrkama, testnim vožnjama i izvršavati simulatorske sesije u Enstonu radi poboljšavanja rezultata na stazi. Kineski vozač rođen u Šangaju pridružio se timu Renault početkom 2019. sudjelovanjem na FIA-inom prvenstvu Formule 2 na kojem je završio na sedmom mjestu i osvojio nagradu za najboljeg početnika. Ove je sezone Zhou odlučio pobijediti na prvenstvu F2.

  Naši ključni partneri


  Renault Sport također je...

  Renault Sport Series
  Strast prema automobilizmu
  Serija Renault Sport
  Renault Sport - Reanult MEGANE
  Renault Sport
  Vladajte svakim zavojem