safety by Renault

human first program

Renault automobilska sigurnost.
human first program
Poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu.
Razmjena podataka, crash testovi, opsežne vježbe... Renaultov program smanjenja broja i ozbiljnosti nesreća. 

"Human first program", razvijen u suradnji s istraživačima, stručnjacima i vatrogascima, ima samo jedan cilj: svakodnevno poboljšavati sigurnost svih sudionika u prometu.
do 32
napredna sistema pomoći vozaču
preko 60
sigurnosnih značajki
preko 2000
prijavljenih sigurnosnih patenata od 1969. godine        
preko 5000
prijavljenih sigurnosnih patenta u 17 zemalja          

(1) since 1969 

(2) in 17 countries Renault i vatrogasci, jedinstveno partnerstvo

Renault je educirao 5.000 vatrogasaca u 17 zemalja Europe, Azije, Afrike i Latinske Amerike. Rezultat obuke je bolje poznavanje vozila nove generacije. Renault je jedini proizvođač koji je uključio timove za spašavanje na cestama u svoj inovacijski proces i jedini koji je imenovao potpukovnika vatrogasca s punim radnim vremenom u inženjerskim timovima. Uvođenje Renault QRescue na svim modelima (standard od 2022 za sve nove Renault modele), SD Switch (na svim električnim vozilima)   i Fireman Access (na E-Tech 100% electric i E-Tech plug-in hybrid vozilima) su glavni rezultati ove suradnje.      
OBRAZOVANJE
obuka vatrogasaca
Jedini proizvođač na svijetu koji je imenovao pukovnika vatrogasaca s punim radnim vremenom i jedini koji redovno surađuje s timovima za spašavanje na cestama. Renault je educirao 5.000 vatrogasaca u 17 zemalja diljem svijeta u samo nekoliko godina. Od 2023. godine su već u planu nove obuke u Europi i Latinskoj Americi.
QRESCUE RENAULT
Renault QRescue: ušteda vremena za hitne službe
Uz QR kod na vjetrobranskom i stražnjem staklu, Renault QRescue daje vatrogascima trenutni pristup "listi za spašavanje" vozila.
Vatrogascima pruža sve informacije koje su im potrebne za učinkovit i siguran rad. To može uštedjeti gotovo 15 dragocjenih minuta kada je u pitanju zbrinjavanje žrtava unutar zlatnog sata*.

* zlatni sat je onih 60 minuta koje su od presudne važnosti kada je u pitanju preživljavanje najteže ozlijeđenih.
(6) urgent time window when patients must receive definitive trauma care 
TEHNOLOGIJA KAO REZULTAT PARTNERSTVA
Safety
Fireman Access
Iako su naše visokonaponske baterije dizajnirane da se ne pokvare u slučaju bilo kojeg intrinzičnog uzroka, požar uzrokovan vanjskim razlozima uvijek je moguć. Ako se vatra proširi na bateriju, Fireman Access - Renaultova inovacija - ukazuje na srce baterije gdje vatrogasci mogu usmjeriti vatrogasna crijeva. Time se vrijeme odziva smanjuje s nekoliko sati na deset minuta!
Safety
SD Switch
Kako bi se spriječio rizik od strujnog udara vatrogasaca, "SD Switch" - trenutačno isključuje akumulator iz visokonaponske mreže.       

sigurnost prije svega

U 50 godina Renault je pomogao peterostruko smanjiti broj žrtava na cestama. Kako bi kontinuirano poboljšavali sigurnost, stručnjaci iz LAB-a (Laboratorija za nesreće i biomehaniku) i 600 inženjera i tehničara konstantno uvode inovacije. Ukupno je prijavljeno više od 2000 patenata i razvijen je niz vrhunskih tehnoloških rješenja kao što su Fireman Access i SD Switch.  

mobilnost i sigurnost u budućnosti

budućnost sigurnosti u Renaultu
Renaultova politika sigurnosti na cestama podijeljena je na 5 područja: podizanje svijesti, sprječavanje, ispravljanje, zaštita i spašavanje. Inovacije su konstantne i intenzivno se radi na njima, npr. Safety score, Safety coach i Safety guardian, koji bi trebali revolucionirati sigurnost za volanom.  
KONCEPTNO VOZILO H1ST VISION
H1st vision
H1ˢᵗ vision je konceptno vozilo koje je rezultat suradnje Software République i njegovih 12 članova, a rezultat je istraživanja i razvoja koji je dio Human First Programme.      
INOVACIJE
sigurnost koju stalno poboljšavamo
Uz praktičan pristup, Human First Program uvodi 3 „Sigurnosne“ inovacije u pomoć vozačima koje omogućuju još sigurnije sudjelovanje u prometu. 
ROADS SIMULATOR
ROADS simulator
Simulator ROADS dizajniran je za razvoj i testiranje naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS) i autonomne vožnje. Simulator ROADS je učinkovita dopuna dugotrajnim i skupim testovima sigurnosti na cestama.      


otkrijte

Renault human first
otkrijte vozila Renault
Renault human first
 E-Tech tehnologija