Stranica pomoći

R-LINK 2

Trebate znati više o svom multimedijskom sistemu R-LINK 2?

 Bluetooth®, Android Auto™ & Apple Carplay™, Coyote i  povezane usluge,  aplikacije MY Renault, ažuriranja i navigacija ... Pogledajte naše odgovore na vaša najčešća pitanja.

BLUETOOTH® , ANDROID AUTO™ & APPLE CARPLAY™

  

Kako upariti Android telefon s R-LINK 2?

U nastavku potražite korake za uparivanje Android telefona s R-LINK 2:


 • Da biste svoj telefon učinili vidljivim, kliknite na njemu na "Postavke"> "Bluetooth®"> "Uključeno";
 • Provjerite telefon i odaberite "R-LINK" da biste započeli vezu; U R-LINK 2 kliknite na "Izbornik"> "Telefon";
 • Pojavljuje se sljedeća poruka: „Da biste koristili hands-free funkcije, morate uspostaviti Bluetooth® vezu između vašeg telefona i vašeg sustava. Želite li to uspostaviti sada? ". Kliknite "U redu" za potvrdu;
 • Zatim odaberite svoj Android telefon s popisa aktivnih uređaja koje je pronašao R-LINK 2;
 • Provjerite kod za potvrdu koji nudi sustav na telefonu i prihvatite zahtjev i označite da me više ne traži da zapamtim vaša dopuštenja za pristup telefonskim funkcijama;
 • Odaberite dodjelu funkcija "Telefoni" i "Mediji", a zatim kliknite "U redu";
 • Odobrite ili ne odobrite dijeljenje kontakata, zapisnika poziva i medija pomoću R-LINK-a 2. Kliknite "Da" za uparivanje telefona; Vaš je Android telefon sada uparen s R-LINK 2.


Kako upariti vaš iPhone s R-LINK 2?

Da biste napravili uparivanje sa svog iPhonea, slijede koraci:

 • Da biste svoj telefon učinili vidljivim, kliknite "Postavke"> "Bluetooth®"> "Uključeno"
 • Na zaslonu R-LINK 2 idite na "Izbornik"> "Telefon", a zatim prihvatite Bluetooth® vezu između sustava i telefona odabirom iPhonea s ponuđenog popisa;
 • Provjerite kod za potvrdu koji nudi sustav na telefonu i prihvatite zahtjev;
 • Na iPhoneu potvrdite klikom na "Upari", a zatim odaberite dodjelu funkcija "Telefon" i "Mediji" prije nego što kliknete "U redu";
 • Odaberite želite li prihvatiti dijeljenje kontakata, zapisnika poziva i medija pomoću R-LINK-a 2 i kliknite na „U redu”;
 • Vaš je iPhone sada uparen s R-LINK 2.

Kako upariti Windows telefon s R-LINK 2?

Slijede koraci za uparivanje Windows Phone-a s R-LINK 2:


 • Da biste svoj telefon učinili vidljivim, kliknite "Postavke"> "Bluetooth®"> "Uključeno";
 • Na R-LINK 2, idite na „Izbornik“> „Telefon“, a zatim potvrdite Bluetooth® vezu između sustava i vašeg telefona klikom na „U redu“;
 • Na popisu telefona koje je pronašao R-LINK 2 odaberite svoj, a zatim provjerite kod za potvrdu prije nego što prihvatite zahtjev;
 • Na R-LINK-u 2 odaberite dodjelu funkcija "Telefon" i "Mediji", a zatim potvrdite vezu klikom na "OK";
 • Da biste potvrdili zahtjev za povezivanjem s R-LINK-a 2, odaberite "povjerenje", "uvijek dozvoli" ili "automatski se poveži", a zatim kliknite "U redu"; Na vašem telefonu poruka traži dozvolu za preuzimanje kontakata, a zatim kliknite "dopusti"; Vaš Windows telefon sada je uparen s R-LINK 2.

Kako slušati streaming muziku za iPhone na R-LINK 2?

Da biste koristili mogućnost multimedijskog streaminga putem Bluetootha® sa svog iPhonea, prvo morate na svoj telefon prenijeti barem jednu audio datoteku (podcast ili muziku, besplatnu ili plaćenu) iz kataloga Apple Store na pomoću iTunes softvera.

Nakon što to učinite, povežite telefon putem Bluetootha® s uređajem R-LINK 2 i idite na izbornik “Multimedija”, Bluetooth® opcija je tako dostupna i sada možete slušati muziku u streamingu.

Kako upućivati ​​pozive putem R-LINK-a 2?

1. KORAK :  Provjerite je li vaš telefon pravilno uparen s vašim sustavom R-LINK 2. Da biste to učinili, idite na odjeljak "Telefon" na glavnom izborniku, kliknite "Postavke", provjerite je li aktiviran gumb Bluetooth® i jesu li telefon je aktivan na popisu uređaja (ikona "Telefon" mora biti odabrana crvenom bojom).

Napomena: Ako naiđete na poteškoće u uparivanju telefona, pogledajte naš FAQ "Ne mogu upariti telefon s R-LINK-om 2" u istom odjeljku.


2. KORAK :  Da biste uputili poziv, idite na izbornik telefona i pritisnite "Kontakti". Vaši kontakti automatski se uvoze na zaslon R-LINK 2. Odaberite kontakt koji želite nazvati i pritisnite broj za upućivanje poziva.

Napomena: Ako je popis kontakata prazan na zaslonu R-LINK 2, iako je postupak uparivanja pravilno izveden, provjerite na telefonu jesu li vaši kontakti pohranjeni u memoriju telefona, a ne na SIM karticu. Kontakti se moraju pohraniti u vaš telefon, a ne na SIM karticu da bi se pojavili na vašem zaslonu R-LINK 2.

Kako slušati muziku putem Bluetooth® na R-LINK 2?

1. KORAK :  Provjerite je li vaš telefon ispravno uparen s R-LINK-om 2. Da biste to učinili, idite na odjeljak "Telefon" na glavnom izborniku, kliknite "Postavke", provjerite je li aktiviran gumb Bluetooth® i je li vaš telefon je aktivan na popisu uređaja (ikona "Telefon" mora biti odabrana crvenom bojom).

Napomena: Ako naiđete na poteškoće s uparivanjem telefona, pogledajte naša često postavljana pitanja „Ne mogu upariti telefon s R-LINK-om 2“ u istom odjeljku.

2. KORAK :  Kad je vaš telefon uparen s vašim R-LINK 2 sistemom, idite na multimedijski izbornik i kliknite na „Mediji“. Odaberite izvor zvuka “Bluetooth®” i odaberite muziku na telefonu.

Ne mogu pozivati ​​putem R-LINK-a 2

1. KORAK :  Možda imate problem s Bluetooth® uparivanjem. Da biste osigurali da je vaš telefon uparen, idite na odjeljak Telefon s glavnog izbornika, kliknite Postavke, provjerite je li aktiviran gumb Bluetooth® i je li vaš telefon aktivan na popisu uređaja: ikona "Telefon" mora biti odabrani crvenom bojom.

Napomena: Ako imate poteškoća s uparivanjem telefona, pogledajte naša česta pitanja "Ne mogu upariti telefon sa svojim R-LINK-om 2" u istom odjeljku pomoći.


2 KORAK :  Ako je vaš telefon pravilno uparen, ali i dalje ne možete upućivati ​​odlazne pozive, provjerite na telefonu jesu li vaši kontakti pohranjeni izravno u telefon, a ne na SIM karticu. Kontakti se moraju pohraniti u vaš telefon, a ne na SIM karticu da bi se pojavili na vašem zaslonu R-LINK 2.

Napomena: Ako pozive još uvijek nije moguće, postoji određeni problem kompatibilnosti i savjetujemo vam da nazovete naš odjel za odnose s kupcima. Da biste lakše riješili problem, navedite da ste već slijedili gore navedene korake.


Ne mogu upariti telefon s R-LINK-om 2

1. KORAK :  Ako imate poteškoća s uparivanjem telefona s R-LINK 2, slijedite naše postupke uparivanja slijedeći naše postupke uparivanja (za iPhone, Android i Windows Phone) koje ćete pronaći u istom odjeljku pomoći.


2.  KORAK : 
Ako postupak uparivanja i dalje ne uspije, ovdje provjerite kompatibilnost s našom mrežnom provjerom kompatibilnosti


Da biste izvršili test, morate znati:

  • Model telefona i verzija OS-a;
  • Vaša verzija sustava R-LINK 2;
  • Određeni odjeljci na stranici Provjera kompatibilnosti objašnjavaju kako pronaći ove podatke.


   3. KORAK : Ako ne možete pronaći pozitivne rezultate na našem mrežnom testu kompatibilnosti ili ne možete pronaći navedene verzije:

   • Pokušajte ažurirati verziju OS-a na telefonu ako je dostupno ažuriranje;
   • Provjerite je li na ovoj stranici dostupno ažuriranje softvera R-LINK 2 i slijedite postupak ažuriranja ako je dostupan.

    Ažuriranje sustava može ispraviti problem i omogućiti vam uparivanje telefona. Ako to nije slučaj, nazovite naš Odjel za odnose s kupcima i naznačite da ste već slijedili gornje korake kako biste olakšali rješavanje problema s kojim ste se susreli.

    Ako je rezultat našeg internetskog testa kompatibilnosti pozitivan, to znači da bi postupak uparivanja trebao funkcionirati i mogao bi postojati specifičniji problem. Nazovite naš odjel za odnose s kupcima i naznačite da ste već slijedili gornje korake kako bismo vam mogli najbolje pomoći.

    Kako mogu aktivirati prepoznavanje glasa Android Auto ™?

    Aktivirajte prepoznavanje glasa Android Auto ™: Razgovarajte s Google ™.

    1. način: Dugo pritisnite gumb "Push To Talk" na upravljaču dok ne začujete zvučni signal.

    2. način: Dodirnite ikonu "Mikrofon" koja se nalazi u gornjem desnom dijelu zaslona Android Auto ™. Tada se čuje zvučni signal.

    3. način: Recite naglas „Ok Google“, Android Auto ™ će zapištati. Tada možete postaviti nekoliko pitanja i glasom upravljati određenim aplikacijama, poput upućivanja poziva, slušanja muzike, slanja i odgovaranja na sms, korištenja karata i dobivanja uputa, izrade podsjetnika itd.


    Dobro je znati: telefonski pozivi funkcioniraju kroz audio sustav automobila zahvaljujući R-LINK 2, međutim prepoznavanje glasa možda neće proći kroz audio sistem prilikom povezivanja s Android Auto. Pametni telefon može biti izvor problema. U tom se slučaju obratite podršci proizvođača vašeg pametnog telefona.

    Kako povezati svoj pametni telefon s Android Auto ™?

    1. na telefonu

    • Preuzmite aplikaciju "Android Auto" s Google Play trgovine;
    • Pokrenite aplikaciju i slijedite upute na zaslonu slažući se s uvjetima i odredbama.

    2. u autu

    • Kad mirujete, otključajte zaslon svog pametnog telefona i povežite ga s R-LINK 2 multimedijskim sustavom vašeg Renault vozila pomoću kompatibilnog USB kabela;
    • Prihvatite razne zahtjeve sa zaslona R-LINK 2 i sa svog pametnog telefona. Na kraju, kliknite gumb "Android Auto" smješten u donjoj sredini koji omogućuje pristup početnoj stranici Android Auto ™.

    Napomena: Preporučuje se upotreba USB kabela iste marke kao i pametni telefon kako biste izbjegli neugodnosti. Telefon je neupotrebljiv dok je povezan.

    Je li moj Renault opremljen R-LINK 2 kompatibilnim s Android Auto ™?

    Da biste provjerili je li vaše vozilo kompatibilno *:

    • Idite na glavni izbornik svog R-LINK 2 ™.
    • Pritisnite "Sustav".
    • Pristupite drugoj stranici izbornika.
    • Ako je vidljiv gumb "Reprodukcija pametnog telefona", vaše je vozilo kompatibilno.    * Dostupnost ovisno o modelima. Za više informacija o svakom opremljenom modelu Renaulta posjetite stranice vozila na našoj web stranici: https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-particuliers.html

    Je li moj pametni telefon kompatibilan s Android Auto ™?

    Da biste koristili Android Auto ™, morate imati telefon s Androidom 5.0 (Lollipop) ili novijim.

    Renault testira telefon kako bi osigurao kompatibilnost. Na ovoj ploči Android Auto ™ za R-LINK Evolution ne podržava neke modele opremljene Androidom 5.0 ili novijim.

    U našem dijelu korisničkog priručnika dalje na stranici pomoći, u pdf formatu pronađite popis telefona koje je testirao Renault Engineering.

    Napomena: Kako biste osigurali kompatibilnost svog pametnog telefona sa sustavom Android Auto ™, preporučuje se izvršenje svih dostupnih ažuriranja softvera.

    Kako mogu instalirati programe kompatibilne s Android Auto ™?

    Android Auto ™ izvorno integrira 4 aplikacije:

    • Google Maps;
    • Telefon;
    • SMS;
    • Muziku.

    U Trgovini Google Play možete instalirati dodatne programe kompatibilne s Android Auto ™, kao što su WhatsApp ™ ili Spotify ™.

    Da biste vidjeli popis kompatibilnih aplikacija, idite na ovu vezu: g.co/androidauto.

    Napomena: Tokom vožnje na Android Auto ™ mogu se koristiti samo aplikacije koje je Google certificirao i preuzeli na vaš pametni telefon.

    Koje su kontrole vozila kompatibilne s Android Auto ™?

    Ispod je popis naredbi kompatibilnih s Android Auto ™:


    • Tipka "Natrag": povratak na prethodni izbornik Android Auto ™,
    • Tipka "Izbornik": pristup početnoj stranici R-LINK 2;
    • Rotacijski gumb: pomičite ga gore-dolje ili slijeva udesno za kretanje kroz izbornike;
    • Okrenite ga za pregledavanje popisa ili zumiranje;
    • Pritisnite ga za potvrdu radnje u izborniku;
    • Tipka "Izvor zvuka": odaberite izvor zvuka, uključujući Android Auto ™;
    • Tipka za glasnoću: povećajte ili smanjite glasnoću zvučnog izvora iz Android Auto ™ -a;
    • Tipka za podizanje / spuštanje slušalice: primite svoje pozive s Android Auto ™;
    • Tipka "Pritisni za razgovor": Pritisnite i zadržite da biste aktivirali prepoznavanje glasa Android Auto ™.

    Kako se prebaciti s Android Auto ™ na R-LINK 2?

    Metoda 1:

    • Na početnom zaslonu Android Auto ™ dodirnite ikonu u donjem desnom dijelu;
    • Pritisnite "Natrag na Renault".

    Metoda 2:

    Pritisnite početni gumb smješten s desne strane vašeg zaslona R-LINK 2. Ako želite da Android Auto ™ i R-LINK 2 koegzistiraju na istom zaslonu:

    Tada možete prikazati i glazbeni uređaj po vašem izboru (Spotify, Google Music) na Android Auto ™ i navigaciju sustavom R-LINK 2. Ili čak i navigaciju Android Auto ™ (Karte) i istovremeno FM radio sustava R-LINK 2.

    Kako mogu aktivirati prepoznavanje glasa Apple CarPlay ™?

    Aktivirajte prepoznavanje glasa Siri ™:


    Metoda 1:   Dugo pritisnite gumb "Push To Talk" koji se nalazi na upravljaču.


    Metoda 2:  Dugo pritisnite gumb za početnu stranicu smješten u donjem lijevom dijelu zaslona Apple CarPlay ™.

    Tada možete postaviti nekoliko pitanja i glasovno kontrolirati određene aplikacije, poput upućivanja poziva, slušanja muzike, slanja i odgovaranja na sms, korištenja Karti i dobivanja uputa, izrade podsjetnika itd.

    Primjer: "Poziva" ime kontakta "," Pošalji poruku na "ime kontakta", "Napravi rutu za" adresu "" ...


    Dobro je znati: telefonski pozivi djeluju kroz audio sistem automobila zahvaljujući R-LINK 2, međutim prepoznavanje glasa možda neće proći kroz audio sustav prilikom povezivanja s Apple CarPlay ™. Pametni telefon može biti izvor problema. U tom se slučaju obratite podršci proizvođača vašeg pametnog telefona.

    Kako povezati svoj iPhone s Apple CarPlay ™?

    1. u automobilu


    Kad se zaustavi, priključite USB kabel. Ako je iPhone zaključan, R-LINK 2 pozvat će vas da ga otključate. Apple preporučuje upotrebu certificiranih kabela kako bi se spriječilo odspajanje ili druge greške.


    2. na vašem iPhone 

    Ako je vaš iPhone zaključan, zatražit će od vas da odobrite CarPlay ™ za R-LINK.


    3. u automobilu


    Kliknite gumb "Apple CarPlay ™" koji se nalazi u donjoj sredini i idite na početnu stranicu Apple CarPlay ™. Vaš iPhone možete koristiti čak i ako je povezan USB kabelom.

    Dobro je znati: Ako su Wi-Fi i Bluetooth® isključeni, iPhone nudi da ih uključite ili priključite USB kabel. Međutim, Apple CarPlay ™ može raditi samo s USB kabelom. Dakle, pritisnite "Samo USB" s vašeg iPhonea.

    Je li moj Renault opremljen R-LINK 2 kompatibilan s Apple CarPlay ™?

    Da biste provjerili je li vaše vozilo kompatibilno *:


     • Idite na glavni izbornik svog R-LINKA 2;
     • Pritisnite "Sistem";
     • Pristupite drugoj stranici izbornika;
     • Ako je vidljiv gumb "Reprodukcija pametnog telefona", vaše je vozilo kompatibilno.      *  Dostupnost ovisno o modelima. Za više informacija o svakom ugrađenom modelu Renault posjetite stranice vozila na našoj web stranici: https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-particuliers.html

      Je li moj pametni telefon kompatibilan s Apple CarPlay ™?

      Da biste koristili Apple CarPlay ™, potreban vam je iPhone 5 ili noviji i iOS 7.1 ili noviji.

      U našem dijelu korisničkog priručnika dalje na stranici pomoći, u pdf formatu pronađite popis telefona koje je testirao Renault Engineering.

      NAPOMENA: Kako biste osigurali kompatibilnost svog pametnog telefona s Apple CarPlay ™ sistemom, preporučuje se izvršiti sva ažuriranja softvera koja su na njemu dostupna.

      Kako mogu instalirati programe kompatibilne s Apple CarPlay ™?

      Apple CarPlay ™ izvorno integrira 5 aplikacija:


       • Planovi;
       • Telefon;
       • Poruke;
       • Muzika;
       • Podcasti.


        U App Store možete instalirati dodatne programe kompatibilne s Apple CarPlay ™, kao što su Audiobook ™, Spotify ™ ili Deezer ™.

        Da biste vidjeli popis kompatibilnih programa, idite na ovu vezu: http://www.apple.com/fr/ios/carplay/

        Napomena: Samo se aplikacije Apple certificirane i preuzete na vaš pametni telefon mogu koristiti na Apple CarPlay ™ tijekom vožnje.

        Kako prijeći s Apple CarPlay ™ na R-LINK 2?

        Povratak na R-LINK 2 iz Apple Carplay ™:


        Metoda1 :

         • Pristupite početnom ekranu Apple CarPlay ™ dugotrajnim pritiskom na početni gumb u donjem lijevom dijelu;
         • Na početnom ekranu Apple CarPlay ™ dodirnite ikonu Renaulta "R-LINK".


          Metoda 2 :


          • Pritisnite početni gumb smješten s desne strane vašeg zaslona R-LINK 2.

          Ako želite omogućiti da Apple CarPlay ™ i R-LINK 2 koegzistiraju na istom zaslonu:

          Tada možete prikazati i glazbeni uređaj po vašem izboru (Spotify ™, Google Music ™) na Apple CarPlay ™ i navigaciju sustavom R-LINK 2. Ili možete prikazati navigaciju Apple CarPlay ™ (Karte) i istodobno FM radio sistem R-LINK 2.

          Napomena: 2 slične funkcije ne mogu se istodobno aktivirati. Ne možete aktivirati i Karte pod Apple CarPlay ™ i navigaciju R-LINK 2 sistemom.

          COYOTE I POVEZANE USLUGE

           

          Kako mogu aktivirati povezanost?

          Vaš R-LINK 2 sadrži SIM karticu. Da biste imali koristi od povezanih aplikacija i usluga, vaš R-LINK 2 mora biti aktiviran.


           • Uključite R-LINK, idite na glavni izbornik, a zatim kliknite "Poveži" pri dnu zaslona; Otvara se prozor: kliknite "Dalje".
           • Otvara se stranica "Dijeljenje podataka": pritisnite "Da" da biste prihvatili dijeljenje podataka;


           Napomena: Više informacija o ovom dijeljenju dostupno je putem gumba "Pomoć".


            • Unesite adresu e-pošte za primanje Općih uvjeta prodaje, označite okvir za opće uvjete, a zatim pritisnite "Da";
            • Otvara se prozor koji pokazuje da je podnijet zahtjev za aktivaciju. Vaš će R-LINK 2 biti povezan u roku od 72 sata;
            • Nakon završetka postupka povezivanja, vaš se R-LINK 2 vraća na zaslon glavnog izbornika; Zatim provjerite da više nije prisutan gumb "Poveži" na dnu ekrana i je li R-LINK 2 pravilno povezan.


             Napomena: Mrežni simbol iznad automobila na vrhu ekrana označava da je vaš R-LINK 2 povezan. Suprotno tome, simbol križa umjesto ikone mreže iznad automobila na vrhu zaslona označava da vaš R-LINK 2 nije povezan.

             Kako preuzeti i instalirati aplikaciju Coyote Series na svoj R-LINK 2?

             Prvo spremite podatke R-LINK-a 2 na USB ključ, a da biste to učinili:


              • Upotrijebite prazan USB ključ (najmanje 8 GB) s formatom FAT 32;
              • U vozilu spojite ovaj USB ključ na R-LINK 2;
              • Uključite svoj R-LINK 2 i pričekajte 1 do 2 minute s umetnutom USB tipkom.


              Napomena: Budite oprezni, nema poruke koja označava da je snimanje podataka završeno.


              Sinkronizacija proizvoda:


               • Prijavite se na MOJ Renault račun;
               • Kliknite ikonu "R-LINK Store";
               • Kliknite "Moje aplikacije i usluge";
               • Kliknite "Upravljanje mojim proizvodima";
               • Kliknite "Upravljanje" na liniji R-LINK; Otvara se prozor s popisom aplikacija, provjerite je li označena Coyote Series;
               • Kliknite  "Instaliraj".


               Preuzmi proizvode:


                • Vratite se na svoj MOJ Renault račun sa svog računala;
                • Kliknite ikonu "R-LINK Store";
                • Na kartici "Početna" kliknite "Preuzimanje softvera za R-LINK 2 za Windows / Mac".


                Napomena: Aplikacija R-LINK 2 Toolbox kompatibilna je sa sustavima Windows 7, 8, 8.1, 10 i OS 10.7 do 10.11 na Macu.


                 • Instalirajte R-LINK 2 Toolbox; Pokrenite R-LINK 2 Toolbox (parametri po zadanom moraju ostati);
                 • Umetnite svoj USB ključ koji sadrži otisak prsta (početni podaci prikupljeni tijekom inicijalizacije) vašeg vozila;
                 • Kliknite vozilo u gornjem desnom dijelu okvira s alatima R-LINK 2 da biste provjerili je li ispravno prepoznato, a zatim kliknite "Natrag" za pristup preuzimanjima;
                 • Odaberite, a zatim pokrenite svoja preuzimanja. Imajte na umu da vrijeme preuzimanja ovisi o veličini ovih ažuriranja i pripazite da vaše računalo neće ići u stanje mirovanja tijekom ove operacije;
                 • Pričekajte potvrdu preuzimanja (zelena oznaka), a nakon završetka preuzimanja možete sigurno ukloniti USB ključ.


                  Ažuriranje u vašem vozilu:

                  • Umetnite svoj USB ključ u svoje vozilo;
                  • Uključite svoj R-LINK 2; Jednom kada je USB ključ prepoznat, pojavit će se poruka "program će biti instaliran";
                  • Status instalacije Coyote tada se prikazuje trakom za utovar;
                  • Na kraju se pojavljuje poruka "Instalacija završena".


                  Provjera instalacije serije Coyote


                   • Idite na glavni izbornik R-LINK 2;
                   • Kliknite ikonu "Aplikacije";
                   • Kliknite "Moje aplikacije";
                   • Kliknite ikonu "Kojot" i provjerite radi li aplikacija.

                    Kako prenijeti svoj paket Coyote Series na svoj novi Renault?

                    Paket Coyote serije možete prenijeti u Renault opremljen istim R-LINK 2 sistemom.


                     • Da biste to učinili, prijavite se na svoj račun MOJ Renault;
                     • Kliknite "Pristupim svim svojim uslugama", a zatim "Upravljanje mojim aplikacijama" za povezivanje s R-LINK Storeom;
                     • Kliknite strelicu s desne strane izbornika "Početna" da biste otvorili padajući izbornik. Odaberite izbornik "Alati". Odaberite izvorno vozilo koje želite prenijeti, a zatim ciljno vozilo;


                      Napomena: 2 vozila moraju biti registrirana na vašem MY Renault računu.


                      • Zatim kliknite na "Prikaži prijenosne pakete". Prikazuju se svi prenosivi proizvodi;


                      Napomena: Nakon što je zahtjev za prijenos potvrđen, operacija se više ne može otkazati. Više nije moguće prenijeti paket iz odredišnog vozila u izvorno vozilo.
                      • Kliknite "Potvrdi prijenos". Dobit ćete potvrdu prijenosa.

                      Ne mogu prenijeti svoj paket

                      Paketi koji sadrže TomTom Live ili TomTom Traffic nisu prenosivi jer su ugovori povezani samo s pretplatničkim vozilom.

                      Coyote Series više ne radi

                      Ako Coyote Series više ne radi, to je možda zato što je istekla vaša tromjesečna probna verzija.

                      Možete li provjeriti je li vaš ugovor još uvijek aktivan u R-LINK trgovini. (Molimo pogledajte naš FAQ "Kako pristupiti trgovini R-LINK" ako vam je potrebna pomoć).

                      U R-LINK Store, idite na odjeljak "Moje aplikacije i usluge" da biste pogledali status ugovora za vaše povezane usluge.

                      Ako je vaša tromjesečna probna verzija istekla, možete produžiti ugovor kupnjom pune verzije dostupne u odjeljku "Katalog".

                      Ako imate aktivan ugovor, ali vaš Coyote i dalje ne radi, provjerite je li u vašem automobilu aktivirano dijeljenje podataka na vašem sustavu R-LINK 2: Glavni izbornik / Usluge / Postavke / Dijeljenje podataka.

                      Dijeljenje podataka mora biti omogućeno da bi Coyote mogao raditi. Ako se problem nastavi, nazovite našu službu za pomoć korisnicima i naznačite da ste već slijedili ovaj postupak.

                      Kako aktivirati probnu verziju serije Coyote?

                      Da biste aktivirali tromjesečnu besplatnu probnu verziju serije Coyote, povezivanje vašeg automobila mora biti omogućeno.

                      Da biste saznali je li vaš automobil aktivan, provjerite na svom sustavu R-LINK 2 pojavljuje li se gumb "Aktiviraj moje usluge" na dnu zaslona u glavnom izborniku.

                      Ako se gumb pojavi, kliknite ga i slijedite upute za aktiviranje povezivanja. Nakon što je ovaj postupak završen, vaše tromjesečno besplatno probno razdoblje Coyote Series bit će pokrenuto u roku od 72 sata. Aplikaciju Coyote pronaći ćete u odjeljku "Moje aplikacije".

                      Ako gumb nije prikazan u glavnom izborniku, to znači da je povezanost vašeg automobila već aktivna i da je vaša tromjesečna probna verzija serije Coyote u pogonu.

                      Je li moje vozilo povezano?

                      Da biste provjerili je li vaše vozilo povezano, pogledajte je li ikona povezanosti aktivna.

                      Ako nije, kliknite gumb "Poveži" na dnu glavnog izbornika i slijedite upute. Aktiviranje povezivanja vašeg vozila može potrajati do 72 sata. Ako se gumb za povezivanje ne pojavi, vaša je povezanost već uključena, ali postavka dijeljenja podataka je isključena. Dijeljenje podataka mora biti omogućeno da bi vaše povezane usluge mogle raditi. Da biste aktivirali dijeljenje podataka, idite na Glavni izbornik / Aplikacije / Privatnost.

                      Vaše je vozilo sada aktivno, možete u potpunosti iskoristiti sve svoje usluge. Molimo pogledajte naša FAQ o "Zašto omogućiti povezivanje" za više informacija.

                      Zašto aktivirati povezanost?

                      Aktiviranje veze vašeg vozila omogućit će vam da iskoristite usluge kao što su:

                      • Aplikacija Coyote Series za dobivanje podataka o padovima i zatvorenim cestama u stvarnom vremenu uz pomoć preko 4 milijuna korisnika Kojota u Europi;
                      • TomTom Traffic za dobivanje podataka o prometu u stvarnom vremenu izravno na vašoj GPS navigaciji, ažurira se svake 2 minute i pokriva 99% europskih cesta;
                      • Ažuriranje karte radi ažuriranja karte. Ceste se mijenjaju svake godine.

                      Krenite s mirom: ažuriranja mapiranja standardna su pri kupnji novog vozila na 3 godine.

                      Da biste provjerili je li vaša veza aktivna, pogledajte naša FAQ "Je li moje vozilo povezano". Dijeljenje podataka možete deaktivirati / aktivirati kad god želite u odjeljku usluga vašeg R-LINKA 2: Glavni izbornik / Aplikacije / Privatnost.

                      Napomena: Povezane usluge (Coyote, TomTom Traffic itd.) Trebaju postavku dijeljenja podataka da bi radile.

                      Kako mogu instalirati Highway Services na svoj R-LINK 2 putem R-LINK Store?

                      Usluge autocesta možete instalirati iz R-LINK Store integrirane u vaš R-LINK 2:


                      1. korak: kupnja:

                      • Pristupite svom računu "MOJ Renault", kliknite "R-LINK Store", a zatim odaberite karticu "Katalog";
                      • Nakon što odaberete aplikaciju, kliknite na "Kupi";
                      • Kad se otvori skočni prozor, ponovno kliknite "Kupi". Aplikacija će se pojaviti na kartici "Ažuriranje", kliknite ovu karticu.


                      2. korak :  Spremanje podataka R-LINK 2 na USB ključ

                      U svoje vozilo umetnite USB ključ (najmanje 8 GB) u formatu FAT32 u R LINK 2; Uključite R-LINK 2, zatim pričekajte minutu i uklonite ga.


                      Napomena: Nema poruke koja označava da je evidentiranje podataka završeno.


                      3. korak  :  Sinkronizacija aplikacije na R-LINK 2 Toolboxu


                       • S računala umetnite USB ključ koji sadrži otisak vozila, a zatim kliknite vozilo u gornjem desnom dijelu okvira s alatima R-LINK 2 da biste provjerili je li ispravno prepoznat, a zatim kliknite "Natrag" za pristup preuzimanjima;
                       • Odaberite, a zatim pokrenite preuzimanja i pobrinite se da računalo neće ići u stanje mirovanja tijekom ove operacije;
                       • Nakon što je preuzimanje završeno i provjereno, uklonite USB ključ;
                       • U vozilu pokrenite motor i umetnite USB ključ. Uključite R-LINK 2 i instalacija novog sadržaja započet će automatski. Tijekom instalacije nemojte uklanjati USB stick i ostavljati motor uključen. Ne izlazite iz izbornika za instalaciju;
                       • Sada možete koristiti usluge autocesta.

                        Koja su vozila kompatibilna s aplikacijom Highway Services?

                        Sva vozila opremljena multimedijskim sustavom R-LINK 2 u MID ili HIGH verziji.

                        Ne postoji ograničenje verzije softvera.

                        Potrebna je digitalna povezanost koju pruža paket "TomTom PROMET i povezivost".

                        Koji je geografski opseg autocesta?

                        U svojoj trenutnoj verziji, Highway Services djeluje na mreži autocesta SANEF / SAPN.

                        Kako Renault štiti vaše podatke u aplikaciji Highway Services?

                        Poštivanje zaštite osobnih podataka predstavlja etičku vrijednost RENAULT Grupe u skladu s njezinom Politikom grupe za zaštitu osobnih podataka.

                        Da biste saznali više, kliknite sljedeću vezu: Usluge autocesta za osobne podatke.

                        STRANICA MY RENAULT

                         

                        Kako stvoriti svoj MY Renault račun za pristup R-LINK Storeu?

                        Da biste prvi put pristupili R-LINK Storeu i cijelom njegovom sadržaju, slijedite korake u nastavku:


                        Korak 1. :  Započnite s izradom svog MY Renault računa                          Napomena: Vaša lozinka štiti pristup vašem računu, čuvajte je pažljivo.


                           • Kliknite "Ja kreiram svoj račun";
                           • E-pošta se šalje u vašu pristiglu poštu. Otvorite ga, a zatim kliknite vezu za aktivaciju.


                            Napomena: Ako se u pristigloj pošti ne pojavi e-adresa za aktivaciju, ne zaboravite provjeriti mapu SPAM u svojoj e-pošti.


                            Korak 2. :  Registrirajte svoje Renault vozilo na svoj MOJ Renault račun

                             • Na početnu stranicu svog MY Renault računa dodajte svoje vozilo s njegovim identifikacijskim brojem i datumom prve registracije;
                             • Odaberite vozilo opremljeno R-LINK 2 u glavnom izborniku svog MOJEG Renault računa;
                             • Zatim kliknite na "Pristupam svojim uslugama";
                             • Odjeljak "Moje povezane usluge" pojavit će se na dnu stranice, a zatim kliknite vezu "R-LINK Upravljanje mojim aplikacijama" da biste ušli u R-LINK Store;
                             • U R-LINK Storeu naći ćete ažuriranja i katalog sadržaja koji su dostupni za vaš R-LINK 2

                             Kako upravljati sadržajem svog R-LINKA 2?

                             Da biste upravljali sadržajem svog R-LINKA 2, slijedite korake u nastavku:


                             Korak 1. :  Spremite podatke R-LINK-a 2 na USB ključ


                             • Spojite USB ključ (najmanje 8 GB) u formatu FAT 32 na svoj R-LINK 2. Uključite R-LINK 2 i pričekajte jednu minutu.


                             Napomena: Nema poruke koja označava da je registracija na ključu dovršena.  


                             Korak 2. :  Ažuriranje i sinkronizacija vaših proizvoda


                              • S računala se prijavite na svoj račun My Renault, a zatim umetnite USB ključ;
                              • Kliknite ikonu "R-LINK Store", na "My applications and services", a zatim na "Manage my products";
                              • Na liniji „R-LINK“ kliknite na „Manage“, zatim odaberite programe koje želite instalirati na svoj R-LINK 2 i pritisnite „Install“;
                              • Pokrenite R-LINK 2 Toolbox, a zatim umetnite svoj USB ključ koji sadrži otisak vašeg vozila;
                              • Kliknite vozilo u gornjem desnom dijelu okvira s alatima R-LINK 2 da biste provjerili je li ispravno prepoznato, a zatim kliknite "Natrag" za pristup preuzimanjima;
                              • Odaberite, a zatim pokrenite svoja preuzimanja i pobrinite se da vaše računalo neće preći u stanje mirovanja tijekom ove operacije. Nakon završetka i potvrde preuzimanja, možete ukloniti USB ključ;
                              • U svom vozilu pokrenite motor, a zatim umetnite USB ključ. Uključite R-LINK 2 da biste započeli instaliranje novog sadržaja. Nemojte uklanjati USB stick dok je u toku.

                               Kako kupiti sadržaj za svoj R-LINK 2?

                               Da biste dodali besplatni ili plaćeni sadržaj za svoj R-LINK (usluge, aplikacije, karte):


                               Korak 1. :  Izbor prijave na "MY Renault" račNn


                                • Pristupite svom računu "MYRenault", kliknite "R-LINK Store", a zatim odaberite karticu "Katalog";
                                • Nakon što odaberete aplikaciju, kliknite na "Kupi" (ako se aplikacija plaća) ili na "Pojedinosti" (ako je aplikacija besplatna);
                                • Kad se otvori skočni prozor, ponovno kliknite "Kupi". Aplikacija će se pojaviti na kartici "Ažuriranje", kliknite ovu karticu.


                                 Korak 2. :  Spremanje podataka s uređaja R-Link 2 na USB ključ


                                  • U svoje vozilo umetnite USB ključ (najmanje 8 GB) u formatu FAT32 u R LINK 2;
                                  • Uključite R-LINK 2, zatim pričekajte minutu i uklonite ga.


                                  Napomena: Nema poruke koja označava da je evidentiranje podataka završeno.


                                  Korak 3.:  Sinkronizacija aplikacije na R-LINK 2 Toolboxu

                                   • S računala umetnite USB ključ koji sadrži otisak vozila, a zatim kliknite vozilo u gornjem desnom dijelu okvira s alatima R-LINK 2 da biste provjerili je li ispravno prepoznat, a zatim kliknite "Natrag" za pristup preuzimanjima;
                                   • Odaberite, a zatim pokrenite preuzimanja i pobrinite se da računalo neće ići u stanje mirovanja tijekom ove operacije;
                                   • Nakon što je preuzimanje završeno i provjereno, uklonite USB ključ;
                                   • U svom vozilu pokrenite motor i umetnite USB ključ. Uključite R-LINK 2 i instalacija novog sadržaja započet će automatski. Tokom instalacije nemojte uklanjati USB stick i ostavljati motor uključen. Ne izlazite iz izbornika za instalaciju.

                                    Čemu služi R-LINK Store?

                                    R-LINK Store omogućuje vam nekoliko radnji:


                                     • Pogledajte katalog aplikacija i usluga dostupnih za vaše vozilo. Usluge možete kupiti ili obnoviti u odjeljku "Katalog";
                                     • Provjerite trenutni status ugovora o uslugama da biste vidjeli koje su usluge aktivne u vašem vozilu;
                                     • Ažurirajte svoj softver i verzije mapiranja kako biste uvijek vozili najnovijom dostupnom verzijom. To možete učiniti u odjeljku "Ažuriranja";
                                     • Napokon, možete potražiti odjeljak pomoći u kojem ćete pronaći korisne odgovore na najčešće postavljana pitanja i pronaći objašnjenja postupaka.

                                      Zašto stvoriti svoj MY Renault račun?

                                      Stvaranje MY Renault računa omogućuje vam da iskoristite sve usluge za vaše vozilo:

                                      • Pristupite trgovini R-LINK da biste upravljali svojim aplikacijama (kupili ili obnovili svoje usluge) i ažurirali svoj softver i verzije mapiranja;
                                      • Budite upozoreni na glavne faze održavanja vašeg vozila;
                                      • Provjerite status svojih trenutnih ugovora (jamstvene usluge, povezane usluge itd.).
                                      AŽURIRANJA I NAVIGACIJA

                                      Kako ažurirati svoj R-LINK 2?

                                      Da biste ažurirali svoj R-LINK 2 i njegov sadržaj (sistem, mapiranje, aplikacije):


                                      Korak 1. :  Započnite spremanjem podataka vašeg R-LINK 2 na USB ključ

                                      • U vozilu spojite USB ključ (najmanje 8 GB), a zatim uključite R-LINK 2;
                                      • Pričekajte 2 minute, a zatim izvadite ključ, datoteka s nazivom "R-LINK" mora biti stvorena.

                                      Napomena: Nijedna poruka ne označava kraj sigurnosne kopije.


                                      Korak 2. :  Sinkronizirajte prikupljene podatke (otisak prsta) na R-LINK Store


                                       • Da biste sinkronizirali svoj račun R-LINK Store s vašim R-LINK 2, povežite se s mojim Renault računom;
                                       • Kliknite ikonu "R-LINK Store", a zatim na kartici "Početna" kliknite "Preuzimanje softvera za R-LINK 2 za Windows / Mac. ";
                                       • Instalirajte R-LINK 2 Toolbox.


                                        Korak 3. :  Ažurirajte sistem i / ili karte

                                        • Na svom računu R-LINK Store kliknite "Pristup ažuriranjima" ako se pojavi ovaj spomen;
                                        • Kliknite "Ažuriraj", a zatim pročitajte upute.

                                        Korak 4. :  Preuzimanje datoteka


                                         • Pokrenite R-LINK 2 Toolbox, a zatim umetnite svoj USB ključ (najmanje 8 GB) koji sadrži početne podatke (otisak) vašeg vozila;
                                         • Kliknite vozilo u gornjem desnom dijelu okvira s alatima R-LINK 2 da biste provjerili je li ispravno prepoznato, a zatim kliknite "Natrag" za pristup preuzimanjima;
                                         • Odaberite, a zatim pokrenite preuzimanja i pripazite da računalo tijekom ove operacije ne pređe u stanje mirovanja;
                                         • Nakon završetka i potvrde preuzimanja, možete ukloniti USB ključ.


                                          Korak 5. :  Instalirajte ažuriranja na svoj R-LINK 2


                                           • Umetnite svoj USB ključ u svoje vozilo, pokrenite motor, a zatim uključite R-LINK 2;
                                           • Kliknite "Da" da biste prihvatili instalaciju dok motor ostavljate uključenim i USB ključem priključenim.


                                            Napomena: Ako se sustav ažurira, R-LINK 2 će se ponovno pokrenuti.

                                            Kako pokrenuti GPS navigaciju?

                                            Da biste započeli GPS navigaciju s početne stranice vašeg R-LINKA 2, kliknite "Izbornik", pritisnite "Navigacija", a zatim "Odredište". Ako želite ići na određeno odredište, kliknite "Adresa" i unesite:

                                            • Zemlja;
                                            • Grad i poštanski broj;
                                            • Ulica;
                                            • Broj.
                                            Pritisnite "Odaberi" da biste pokrenuli navigaciju nakon nekoliko sekundi.

                                            Napomena: U izborniku "Odredište" možete pronaći sva svoja prethodna odredišta i mjesta koja vas zanimaju (benzinska pumpa, parking itd.).

                                            Kako mogu ažurirati svoje karte?

                                            Da biste slijedili postupak, trebat će vam USB ključ (prazan i najmanje 8G) i računalo s pristupom internetu.


                                            Korak 1. :  Otisak vašeg sistema - u vašem automobilu


                                             • Prije svega, idite u svoj automobil s USB ključem, uključite motor i svoj R-LINK 2 sistem;
                                             • Zatim umetnite svoj USB ključ u USB priključak vašeg vozila i pričekajte 2 minute;
                                             • Napisali ste otisak svog sistema.


                                             Korak 2. :  Preuzmite novu kartu - Na svome računau

                                              • Uključite računalo, idite na internet i povežite se s R-LINK Store (pogledajte često postavljana pitanja "Kako pristupiti R-LINK Storeu ako vam je potreban). Ne stavljajte svoj USB stick u ovom trenutku;
                                              • Jednom u R-LINK Store, pojavit će se skočni prozor ako su dostupna ažuriranja (ako nije prikazan skočni prozor, vaša je karta možda već ažurirana, uvijek možete provjeriti je li nova karta je dostupna u odjeljku "Ažuriranja";
                                              • Odaberite stavku koju želite ažurirati i kliknite na "Idi na ažuriranja", a zatim na ažuriranje;
                                              • R-LINK 2 alatni okvir automatski se pojavljuje na vašem računalu i sada možete umetnuti svoj USB ključ. Popis ažuriranja dostupnih za vaše vozilo prikazan je u okviru s alatima R-LINK 2; Zatim kliknite na preuzimanje na USB stick;


                                               Napomena: Ovisno o veličini karata i vašoj internetskoj vezi, preuzimanje može potrajati.


                                               • Kada je preuzimanje završeno, možete sigurno ukloniti svoj USB pogon.


                                               Korak 3. :  Instaliranje nove kartice u R-LINK 2 - U vaš automobil


                                                • Idite do automobila s USB stickom koji sadrži novu kartu. Uključite motor i zaslon R-LINK 2;
                                                • Umetnite USB ključ i pričekajte nekoliko sekundi da vaš R-LINK 2 prepozna vaš USB ključ;
                                                • Tada vam R-LINK 2 automatski nudi instaliranje nove mape preuzete na vaš USB ključ;
                                                • Samo trebate pritisnuti "OK" i postupak instalacije započinje;


                                                 Napomena: Ne koristite svoj R-LINK 2 sistemu i ne ostavljajte motor uključen tokom instalacijskog postupka.

                                                 • Poruka vam govori kada je instalacija završena. Kliknite "U redu" i vaša će se karta ažurirati. Od toga možete odmah profitirati.
                                                 Moj TomTom Traffic u stvarnom vremenu ne radi ispravno

                                                 Ako vaš TomTom promet u stvarnom vremenu ne radi ispravno, to može značiti da je vaše 3-godišnje besplatno probno razdoblje završilo.

                                                 Možete provjeriti je li vaš ugovor još uvijek aktivan u R-LINK Store (ako želite pomoć, pogledajte naša FAQ "Kako pristupiti R-LINK Storeu"). U R-LINK Store idite na odjeljak "Moje aplikacije i usluge" da biste vidjeli status ugovora za vaše povezane usluge.

                                                 Ako je vaš ugovor o prometu u stvarnom vremenu TomTom istekao, možete ga produžiti kupnjom pune verzije dostupne u odjeljku "Katalog".

                                                 Ako imate aktivan ugovor, ali TomTom Traffic u stvarnom vremenu i dalje ne radi, provjerite u vozilu je li dijeljenje podataka i dalje aktivno na vašem sustavu R-LINK 2: Glavni izbornik / Aplikacije / Privatnost.

                                                 Dijeljenje podataka mora biti uključeno da bi TomTom Traffic u stvarnom vremenu radio.

                                                 Ako se problem nastavi, pokušajte ažurirati svoj softver i verzije karata u R-LINK Store u odjeljku “Ažuriranja”. (Molimo pogledajte naš FAQ "Kako ažurirati moje karte" ako trebate pomoć). Ako i dalje imate problema, nazovite našu službu za pomoć korisnicima i naznačite da ste već slijedili ovaj postupak.

                                                 Naši video tutorijali

                                                 Trebate pomoć? Naši videozapisi s uputama tu su da vas podrže na svakom koraku.
                                                 R-LINK 2

                                                 __________

                                                 R-LINK Evolution: početak
                                                 Appairer un iPhone

                                                 __________

                                                 Kako upariti iPhone?
                                                 Apple CarPlay

                                                 __________

                                                 R-LINK 2 s Apple CarPlay ™
                                                 Appairer un Android

                                                 __________

                                                 Kako upariti Android pametni telefon?
                                                 Android Auto

                                                 __________

                                                 R-LINK 2 s Android Auto ™
                                                 Paramétrer une boîte email

                                                 __________

                                                 R-LINK 2: Konfigurirajte okvir za e-poštu
                                                 Activation des services de bord

                                                 __________

                                                 Aktivacija usluga
                                                 Reconnaissance vocale

                                                 __________

                                                 Prepoznavanje govora
                                                 R-LINK 2 répondre au téléphone

                                                 __________

                                                 Kako se javiti na telefon putem R-LINK 2?
                                                 Programmer un itinéraire

                                                 __________

                                                 Kako planirati rutu u svijetu?
                                                 Utiliser la commande vocale

                                                 __________

                                                 Kako koristiti glasovnu naredbu?

                                                 Posavjetujte se s našim vodičima


                                                 Želite znati više?

                                                 R-LINK 2

                                                 Multimedijski sistem

                                                 R-LINK 2
                                                 Compatibilité

                                                 Kompatibilnost

                                                 Provjerite kompatibilnost