Stranica pomoći

R-LINK Evolution

Trebate znati više o svom multimedijskom sistemu R-LINK Evolution?

Bluetooth®, Android Auto ™ i Apple Carplay ™, Coyote i povezane usluge, MY Renault aplikacija, ažuriranja i navigacija ... Pogledajte naše odgovore na vaša najčešća pitanja.

BLUETOOTH & ANDROID AUTO™

Kako upariti Android telefon s R-LINK-om?

Postupak uparivanja mobilnog telefona na R-LINK-u može se obaviti s telefona ili s R-LINK-a. Ovaj se postupak može razlikovati ovisno o telefonu koji se koristi.

NAPOMENA: Ne pokušavajte istodobno oba postupka, Bluetooth veza bi tada bila nemoguća.

  • Za bilo koju vrstu Android uređaja, prvi obvezni korak je aktiviranje Bluetooth ® na R-LINK: Početna stranica> Izbornik> Telefon> Postavke> Upravljanje uređajima> "+" (dolje desno od zaslon)> Aktivirajte Bluetooth.
  • Drugi obvezni korak je aktiviranje Bluetootha na vašem Android telefonu.

   Metoda br. 1 : Uparivanje s Android telefona

    • Započnite tako da Bluetooth mreža vašeg R-Linka bude vidljiva: Početna stranica> Izbornik> Telefon> Poruka "Upravljanje uređajima"> NE> "+" (dolje desno na zaslonu)> "Učinite R- LINK vidljiv ”: R-Link je tada vidljiv 300 sekundi.
    • Zatim potražite Bluetooth uređaje sa svog Android telefona i odaberite uređaj "Renault R-LINK".
    • Potvrdite postupak uparivanja provjerom koda koji se nudi na dva uređaja i prihvatite zahtjev za povezivanjem. Vaš je Android telefon sada uparen s R-LINK-om.

     NAPOMENA: Možda će se od vas zatražiti da na Samsungu unesete Bluetooth kod. U tom slučaju unesite broj prikazan na R-LINK-u. .

     Metoda br. 2: Uparivanje s vašeg R-LINKA

      • Izvršite automatsko pretraživanje Bluetooth uređaja s vašeg R-Linka:
      • Početna stranica> Izbornik> Telefon> Uređaji za upravljanje porukama »> YES
      • Odaberite svoj Android telefon.
      • Potvrdite postupak uparivanja provjerom koda koji se nudi na dva uređaja i prihvatite zahtjev za povezivanjem.

       Vaš je Android telefon sada uparen s R-LINK-om.

       Kako upariti vaš iPhone s R-LINK-om?

       Postupak uparivanja mobilnog telefona na R-Linku može se obaviti s telefona ili s R-Linka. Ovaj se postupak može razlikovati ovisno o telefonu koji se koristi.

       NAPOMENA: Ne pokušavajte istodobno oba postupka, Bluetooth veza bi tada bila nemoguća.

       Za bilo koju vrstu uređaja, prvi obvezni korak je aktiviranje Bluetootha na R-Linku:

        • Početna stranica> Izbornik> Telefon> Postavke> Upravljanje uređajima> "+" (dolje desno na zaslonu)> Aktivirajte Bluetooth.
        • Drugi obvezni korak je aktiviranje Bluetootha na vašem iPhoneu.

         Metoda br. 1 : Uparivanje s iPhone telefona  

         • Započnite tako da Bluetooth® mreža vašeg R-LINKA bude vidljiva: Početna stranica> Izbornik> Telefon> Poruka "Upravljanje uređajima"> NE> "+" (dolje desno na zaslonu)> "Učini R-LINK vidljivim": R-LINK je tada vidljiv 300 sekundi.
         • Zatim potražite Bluetooth® uređaje sa svog Android telefona i odaberite uređaj "Renault R-LINK".
         • Odobrite postupak uparivanja provjerom koda prikazanog na dva uređaja i prihvatite zahtjev za povezivanjem.
         • Vaš je Android telefon sada uparen s R-LINK-om.

         Napomena: Možda ćete dobiti poruku u kojoj se traži unos Bluetooth® koda na Samsung uređajima. U tom slučaju unesite broj prikazan na R-LINK-u.

         Metoda br. 2: za uparivanje s R-Linka

          • Izvršite automatsko pretraživanje Bluetooth uređaja iz R-Link:
          • Početna stranica> Izbornik> Telefon> Poruka "Upravljanje uređajima"> DA Odaberite svoj iPhone s popisa.
          • Potvrdite postupak uparivanja provjerom koda ponuđenog na dva uređaja i prihvatite zahtjev za povezivanjem

           Vaš je iPhone sada uparen s R-Linkom.

           Kako upućivati ​​pozive putem R-LINK Evolution?

           1. korak: Provjerite je li vaš telefon kompatibilan s vašim R-LINK Evolution. Da biste to učinili, idite na odjeljak Telefon iz izbornika, kliknite Postavke, a zatim Upravljanje uređajima. Provjerite prikazuje li se vaš telefon na popisu uparenih uređaja.

           Napomena: Ako imate problema s uparivanjem telefona, pogledajte naša često postavljana pitanja "Ne mogu upariti telefon sa svojim R-LINK Evolution" u istom odjeljku pomoći.

           2. korak:  Da biste uputili poziv, otvorite izbornik telefona i pritisnite imenik. Vaši kontakti se automatski uvoze na zaslon R-LINK Evolution. Odaberite kontakt koji želite nazvati i pritisnite broj da biste započeli poziv.

           Napomena: Ako je vaš popis kontakata prazan na zaslonu R-LINK Evolution unatoč ispravnom postupku uparivanja, provjerite na telefonu jesu li vaši podaci o kontaktima pohranjeni u memoriji telefona, a ne na SIM kartici. Kontakti se moraju pohraniti u vaš telefon, a ne na SIM karticu da bi se pojavili na vašem zaslonu R-LINK Evolution.

           Kako slušati muziku putem Bluetootha - R-LINK Evolution?

           1. korak: Provjerite je li vaš telefon kompatibilan s vašim R-LINK Evolution. Da biste to učinili, idite na odjeljak Telefon s izbornika, kliknite Postavke, a zatim Upravljanje uređajima. Provjerite prikazuje li se vaš telefon na popisu uparenih uređaja.

           Napomena: Ako imate problema s uparivanjem telefona, pogledajte naša česta pitanja "Ne mogu upariti telefon sa svojim R-LINK Evolution" u istom odjeljku pomoći

           2. korak  :  Kada je vaš telefon uparen s vašim R-LINK Evolution sustavom, idite na izbornik Multimedija i kliknite Mediji. Odaberite izvor zvuka "Bluetooth" i odaberite muziku na telefonu.


           Ne mogu pozivati ​​putem R-LINK Evolution

           1. korak:  Provjerite je li vaš telefon uparen s uređajem R-LINK Evolution. Da biste to učinili, idite na odjeljak Telefon s glavnog izbornika, kliknite Postavke, a zatim Upravljanje uređajima. Provjerite prikazuje li se vaš telefon na popisu uparenih uređaja.

           Napomena: Ako imate problema s uparivanjem telefona, pogledajte naša česta pitanja "Ne mogu upariti telefon sa svojim R-LINK Evolution" u istom odjeljku pomoći

           2. korak  :  Ako je vaš telefon pravilno uparen, ali i dalje ne možete upućivati ​​odlazne pozive, provjerite na telefonu jesu li vaši kontakti pohranjeni izravno u vašem telefonu, a ne na SIM kartici. samo na SIM kartici koja će se pojaviti na vašem zaslonu R-LINK Evolution.

           Napomena: Ako pozive još uvijek nije moguće, postoji određeni problem kompatibilnosti i savjetujemo vam da nazovete naš odjel za odnose s kupcima. Da biste lakše riješili problem, navedite da ste već slijedili gore navedene korake.
           Ne mogu upariti telefon s uređajem R-LINK Evolution

           1. korak:  Ako naiđete na poteškoće u uparivanju telefona s R-LINK Evolution, slijedite naše postupke uparivanja (za iPhone, Android i Windows Phone) koji ćete pronaći u istom odjeljku pomoći.

           2. korak:   Ako postupak uparivanja i dalje ne uspije, ovdje testirajte kompatibilnost s našom mrežnom provjerom kompatibilnosti. Da biste izvršili test, morate znati:

            • Model telefona i verzija OS-a
            • Vaša verzija sistema R-LINK Evolution.

             Određeni odjeljci na stranici Testa kompatibilnosti objašnjavaju kako pronaći ove informacije.

             3. korak:  Ne možete pronaći pozitivne rezultate na našem mrežnom testu kompatibilnosti ili ne možete pronaći svoje verzije na popisu:

              • Pokušajte ažurirati verziju OS-a na telefonu ako je dostupno ažuriranje.
              • Provjerite imate li ažuriranje sustava R-LINK Evolution dostupno na R-LINK Store.
               Ažuriranje sistema može ispraviti problem i omogućiti vam uparivanje telefona. Ako to nije slučaj, nazovite naš Odjel za odnose s kupcima i naznačite da ste već slijedili gornje korake kako biste olakšali rješavanje problema s kojim ste se susreli.

               Ako je rezultat internetskog testa kompatibilnosti pozitivan, to znači da bi postupak uparivanja trebao funkcionirati i mogao bi postojati specifičniji problem. Nazovite naš odjel za odnose s kupcima i naznačite da ste već slijedili gornje korake kako bismo vam mogli najbolje pomoći.               Kako mogu aktivirati prepoznavanje glasa Android Auto ™?

               Aktivirajte prepoznavanje glasa Android Auto ™: Razgovarajte s Google ™.

               Metoda 1:  Dugo pritisnite gumb "Push To Talk" dok ne začujete zvučni signal.

               Metoda 2:  Dodirnite ikonu "mikrofon" koja se nalazi u gornjem desnom dijelu zaslona Android Auto ™. Tada se čuje zvučni signal.

               Metoda 3:  Recite naglas „Ok Google“, Android Auto ™ će se oglasiti zvučnim signalom.

               Tada možete postaviti nekoliko pitanja i vokalno kontrolirati određene programe poput upućivanja poziva, slušanja glazbe, slanja i odgovaranja na sms, korištenja karata i dobivanja uputa, izrade podsjetnika ...

               Primjer: "Poziva" ime kontakta "," Pošalji poruku na "ime kontakta", "Napravi rutu za" adresu "" ...

               Dobro je znati: Telefonski pozivi djeluju kroz audio sustav automobila zahvaljujući R-LINK Evolutionu, no prepoznavanje glasa možda neće proći kroz audio sustav prilikom povezivanja s Android Auto ™. Pametni telefon može biti izvor problema. U tom se slučaju obratite podršci proizvođača vašeg pametnog telefona.


               Kako povezati svoj pametni telefon s Android Auto ™?

               1. na telefonu:

               • Preuzmite aplikaciju "Android Auto ™" s Trgovine Google Play.
               • Pokrenite aplikaciju i slijedite upute na zaslonu slažući se s uvjetima i odredbama.
               2. u autu:

               Kad mirujete, otključajte zaslon svog pametnog telefona i spojite ga s multimedijskim sustavom R-LINK Evolution vašeg vozila Renault kompatibilnim USB kabelom.

               Zaslon vas pita želite li pokrenuti Android Auto ™, kliknite da, a zatim kliknite gumb Android Auto ™ koji se nalazi u donjoj sredini zaslona za pristup početnoj stranici.

               Pojavit će se novi zaslon koji vam govori da provjerite pametni telefon.

               3. na telefonu:

               Slijedite korake prikazane na zaslonu telefona. Za najbolje iskustvo preporučujemo da prihvatite sva dopuštenja i zahtjeve.

               4. u autu

               Na zaslonu R-LINK Evolution kliknite gumb smješten u donjoj sredini zaslona "Android Auto ™" i otvorite početnu stranicu Android Auto ™.

               NAPOMENA: Preporučuje se upotreba USB kabela iste marke kao i pametni telefon kako biste izbjegli neugodnosti. Telefon je neupotrebljiv dok je povezan.


               Je li moj Renault opremljen sistemom R-LINK Evolution kompatibilan s Android Auto ™?

               Da biste provjerili je li vaš Renault kompatibilan *:

                • Idite na glavni izbornik vašeg R-LINK Evolution.
                • Pritisnite "Sustav".
                • Ako je tada vidljiv gumb "Android Auto ™ Settings", vaš je Renault kompatibilan.

                 * Dostupnost ovisno o modelima. Za više informacija o svakom ugrađenom modelu Renault posjetite stranice vozila na našoj web stranici: https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-particuliers.html 

                 Je li moj pametni telefon kompatibilan s Android Auto ™?

                 Da biste koristili Android Auto ™, morate imati telefon s Androidom 5.0 (Lollipop) ili novijim.

                 RENAULT testira ploču telefona kako bi osigurao kompatibilnost. Na ovoj ploči Android Auto ™ za R-LINK Evolution ne podržava neke modele opremljene Androidom 5.0 ili novijim.

                 U našem dijelu korisničkog priručnika dalje na stranici pomoći, u pdf formatu pronađite popis telefona koje je testirao Renault Engineering.

                 NAPOMENA: Kako biste osigurali kompatibilnost svog pametnog telefona sa sustavom Android Auto ™, preporučuje se izvršiti sva ažuriranja softvera koja su na njemu dostupna.

                 Kako mogu instalirati programe kompatibilne s Android Auto ™?

                 Instalirajte aplikacije: Android Auto ™ izvorno integrira 4 aplikacije:
                 • Google Maps
                 • Telefon
                 • SMS
                 • reproduciranje muzike
                 Na svoj pametni telefon, zahvaljujući trgovini Google Play, možete instalirati dodatne programe kompatibilne s Android Auto ™, kao što su WhatsApp ™ ili Spotify ™.

                 Da biste vidjeli popis kompatibilnih aplikacija, idite na ovu vezu: g.co/androidauto.

                 NAPOMENA: Samo se aplikacije koje je Google certificirao i preuzimaju na vaš pametni telefon mogu koristiti na Android Auto ™ tokomk vožnje.                 Koje su kontrole vozila kompatibilne s Android Auto ™?

                 Ispod je popis naredbi kompatibilnih s Android Auto ™:

                 • Tipka "Mediji": Odaberite pomoćne izvore zvuka, Bluetooth, sa SD kartice ili iz Android Auto ™.
                 • Tipka "TEL": Pristupite izborniku telefona Android Auto ™.
                 • Tipka za glasnoću: Povećajte ili smanjite glasnoću zvučnog izvora koji dolazi iz Android Auto ™.
                 • Tipka za podizanje / spuštanje slušalice: Razgovarajte s Android Auto ™.
                 • Tipka Pritisni za razgovor: Pritisnite i zadržite da biste aktivirali prepoznavanje glasa Android Auto ™.
                 • Tipka "Izbornik": Pristupite početnoj stranici R-LINK Evolution.


                 Kako se prebaciti s Android Auto ™ na R-LINK Evolution?

                 Povratak na R-LINK Evolution s Android Auto ™:

                 Metoda 1:
                 • Na početnom zaslonu Android Auto ™ dodirnite ikonu u donjem desnom kutu.
                 • Pritisnite "Povratak na Renault".
                 Metoda 2:
                 • Pritisnite početnu tipku vašeg R-LINK Evolution.
                 Neka Android Auto ™ i R-LINK Evolution koegzistiraju na istom zaslonu:

                 Zatim možete prikazati i glazbeni uređaj po vašem izboru (Spotify, Google Music) na Android Auto ™ i navigaciju R-LINK Evolution sustava. Ili prikažite Android Auto ™ navigaciju (Karte) i istovremeno FM radio sustava R-LINK Evolution.

                 NAPOMENA: Dvije slične funkcije ne mogu se istodobno aktivirati. Karte ne možete aktivirati u sustavu Android Auto ™ i navigaciju sustavom R-LINK Evolution.

                 COYOTE I POVEZANE USLUGE

                  

                 Kako otkazati uparivanje ili ukloniti uređaj s R-LINK-a?

                 Evo koraka koje treba slijediti za raskidanje uparivanja uređaja s R-LINK-om:

                 • Iz R-LINK-a idite na Izbornik> Telefon> Postavke> Popis uređaja
                 • Kliknite ikonu "Telefon" i "Mediji"
                 • Pojavit će se sljedeća poruka: "Želite li prekinuti vezu s uređajem" i kliknite "Ok".

                 Ako želite izbrisati uređaj s popisa pohranjenog s R-LINK-a:

                 • Idite na Izbornik> Telefon> Postavke> Popis uređaja.
                 • Kliknite ikonu "Telefon"
                 • Odaberite kontekstni izbornik
                 • Kliknite "Izbriši uređaj"
                 • Provjerite uređaj i kliknite "Ukloni" pri dnu zaslona. Uređaj je sada uklonjen s R-LINK-a.

                 Comment télécharger et installer Coyote sur votre R-LINK ?

                 Evo koraka koje treba slijediti za preuzimanje i instaliranje Kojota na R-LINK:

                  • Na početnoj stranici svog R-LINKA kliknite "Izbornik" - "Sustav", a na drugoj stranici "Uklonite SD karticu".
                  • Sada lagano pritisnite SD karticu s R-LINK-a.
                  • Umetnite SD karticu R-LINK u čitač računala.
                  • Trebao bi se otvoriti softver R-LINK Toolbox. Ako nije, pokrenite softver.
                  • Prijavite se na MYRenault račun. Kliknite ikonu "R-LINK Store"
                  • Kliknite "Moje aplikacije i usluge"
                  • Kliknite "Upravljanje mojim proizvodima"
                  • Kliknite gumb "Upravljanje" na liniji R-LINK Otvara se prozor s popisom aplikacija, provjerite je li označena Coyote Series
                  • Zatim kliknite gumb "Sinkroniziraj".
                  • Vratite se softveru R-LINK Toolbox i kliknite na “Start my downloads”.
                  • Pričekajte da softver R-Link Toolbox potvrdi kraj preuzimanja na R-LINK SD kartici.
                  • Oporavite R-LINK SD karticu i umetnite je u R-LINK sustav u vašem Renaultu, dok motor radi.
                  • Tijekom instalacije aplikacije, R-LINK sustav može ostati neaktivan i ponovo se pokrenuti, nemojte uklanjati SD karticu.

                   Kako mogu prenijeti paket kojota iz jednog vozila u drugo?

                   Evo koraka koje treba slijediti za prijenos paketa kojota iz jednog vozila u drugo:

                    • Prijavite se na svoj MY Renault račun.
                    • Kliknite "Pristupim svim svojim uslugama", a zatim "Upravljanje mojim aplikacijama" da biste se povezali s R-LINK Storeom.
                    • Kliknite strelicu s desne strane izbornika "Početna" da biste otvorili padajući izbornik.
                    • Odaberite "Alati". Odaberite izvorno vozilo s paketom koje želite prenijeti, a zatim ciljno vozilo.

                    NAPOMENA: Oba vozila moraju biti registrirana na vašem MY Renault računu. Zatim kliknite na "Prikaži prijenosne pakete". Tada će se prikazati svi prenosivi proizvodi.

                     NAPOMENA: nakon što je zahtjev za prijenos potvrđen, operacija se ne može otkazati. Više neće biti moguće prenijeti paket iz odredišnog vozila u izvorno vozilo.

                     • Kliknite "Potvrdi prijenos".
                     • Dobit ćete potvrdu prijenosa.

                     Ne mogu prenijeti svoj paket

                     Paketi koji sadrže TomTom Live ili TomTom Traffic nisu prenosivi jer su ugovori povezani samo s pretplatničkim vozilom.

                     Coyote Series više ne radi

                     Ako Coyote Series više ne radi, to može značiti da je vaša probna verzija od 3 mjeseca istekla.

                     Možete li provjeriti je li vaš ugovor još uvijek aktivan u R-LINK trgovini. (Molimo pogledajte naš FAQ "Kako pristupiti trgovini R-LINK" ako vam je potrebna pomoć).

                     U R-LINK Store idite na odjeljak "Moje aplikacije i usluge" da biste vidjeli status ugovora za vaše povezane usluge. Ako je vaše tromjesečno besplatno probno razdoblje isteklo, možete produžiti ugovor kupnjom pune verzije dostupne u odjeljku Katalog.

                     Ako imate aktivan ugovor, ali vaš Coyote i dalje ne radi, provjerite u automobilu je li na vašem sustavu R-LINK Evolution aktivirano dijeljenje podataka: Glavni izbornik / Usluge / Postavke / Dijeljenje podataka.

                     Dijeljenje podataka mora biti omogućeno da bi Coyote mogao raditi. Ako se problem nastavi, nazovite našu službu za pomoć korisnicima i naznačite da ste već slijedili ovaj postupak.

                     Kako aktivirati probnu verziju serije Coyote?

                     Da biste aktivirali probnu verziju serije Coyote Series 3 mjeseca, veza vašeg automobila mora biti omogućena.

                     Da biste saznali je li vaš automobil aktivan, provjerite svoj sustav R-LINK Evolution da biste vidjeli hoće li se gumb "aktivirati moje usluge" pojaviti na dnu zaslona u glavnom izborniku.

                     Ako se gumb pojavi, kliknite ga i slijedite upute za aktiviranje povezivanja.

                     Nakon što je ovaj postupak završen, vaše probno razdoblje od Coyote Series 3 mjeseca bit će pokrenuto u roku od 72 sata.

                     Aplikaciju Coyote pronaći ćete u odjeljku usluga. Ako se gumb "Aktiviraj moje usluge" ne pojavi u glavnom izborniku, to znači da je veza vašeg automobila već aktivna i da je vaša probna verzija Coyote Series 3 mjeseca u funkciji.

                     Je li moje vozilo povezano?

                     Da biste saznali je li vaše vozilo povezano, idite na izbornik i provjerite pojavljuje li se gumb "Aktiviraj moje usluge" na dnu zaslona.

                     Ako se gumb ne pojavi na vašem zaslonu, to znači da je vaše vozilo već povezano.

                     Ako se gumb pojavi, kliknite Aktiviraj moje usluge i slijedite upute.

                     Napomena: Aktiviranje povezivanja vašeg vozila može potrajati do 72 sata. Vaše je vozilo sada povezano i možete u potpunosti iskoristiti sve svoje usluge.

                     Molimo pogledajte "Zašto omogućiti povezivanje" FAQ za više informacija.

                     Napomena: Da bi vaše povezane usluge mogle raditi, mora biti omogućeno dijeljenje podataka.

                     Da biste provjerili jeste li aktivirali dijeljenje podataka, idite na Glavni izbornik / Usluge / Postavke / Dijeljenje podataka.

                     Zašto aktivirati povezanost?

                     Aktiviranje veze vašeg vozila omogućit će vam da iskoristite usluge kao što su:


                      • Aplikacija Coyote Series za dobivanje informacija u stvarnom vremenu o padovima i zatvorenim cestama i vožnji uz pomoć preko 4 milijuna korisnika Kojota u Europi.
                      • TomTom Traffic za dobivanje informacija o prometu u stvarnom vremenu izravno na vašu GPS navigaciju, ažurira se svake dvije minute i pokriva 99% europskih cesta.
                      • Ažuriranje karte - ažurirajte svoje karte. Ceste se mijenjaju svake godine. Otiđite s mirom: ažuriranja vaše kartice nude se standardno uz kupnju vozila na 3 godine.


                       Da biste provjerili je li vaša veza aktivna, pogledajte naša FAQ "Je li moje vozilo povezano?" "

                       Dijeljenje podataka možete deaktivirati / aktivirati kad god želite u odjeljku usluga vašeg R-LINK Evolution: Glavni izbornik / Usluge / Postavke / Dijeljenje podataka.

                       Napomena: Povezane usluge (Coyote, TomTom Traffic, itd.) Zahtijevaju aktivno dijeljenje podataka radi ispravnog funkcioniranja.

                       STRANICA MY RENAULT

                       Kako pristupiti R-LINK Store na MY Renaultu?

                       Prvi put pristupiti R-LINK Storeu i cijelom njegovom sadržaju;


                       KORAK 1: Započnite stvaranjem svog MOJEG Renault računa                        NAPOMENA: Vaša lozinka štiti pristup vašem računu, čuvajte ga pažljivo. Kliknite "Stvorim svoj račun". E-pošta se šalje u vašu pristiglu poštu. Otvorite ga, a zatim kliknite vezu za aktivaciju.


                         NAPOMENA: Ako se u pristigloj pošti ne pojavi e-adresa za aktivaciju, ne zaboravite provjeriti mapu SPAM u svojoj e-pošti.


                         KORAK 2: Registrirajte svoje Renault vozilo na svoj MY Renault račun

                          • Na početnu stranicu svog MY Renault računa dodajte svoje vozilo s njegovim identifikacijskim brojem i datumom prve registracije.
                          • Odaberite svoje vozilo opremljeno R-LINK-om u glavnom izborniku vašeg MOJEG Renault računa.
                          • Zatim kliknite na "Pristupam svojim uslugama".
                          • Odjeljak "Moje povezane usluge" pojavit će se na dnu stranice, a zatim kliknite vezu "R-LINK Manage my applications" za ulaz;

                           Kako stvoriti MY Renault račun za R-LINK?

                           Da biste prvi put pristupili trgovini R-LINK i njegovom sadržaju:

                           KORAK 1: Započnite stvaranjem svog MOJEG Renault računa

                            • Idite na stranicu https://www.renault.fr/connexion-inscription-my-renault.html.
                            • Zatim kliknite na "Registriram se".
                            • Ispunite obrazac svojim osobnim podacima. NAPOMENA: Vaša lozinka štiti pristup vašem računu, čuvajte ga pažljivo.
                            • Kliknite "Stvorim svoj račun". E-pošta se šalje u vašu pristiglu poštu. Otvorite ga, a zatim kliknite vezu za aktivaciju.


                             NAPOMENA: Ako se u pristigloj pošti ne pojavi e-adresa za aktivaciju, ne zaboravite provjeriti mapu SPAM u svojoj e-pošti.  


                             KORAK 2: Registrirajte svoje Renault vozilo na svoj MY Renault račun

                              • Na početnu stranicu svog MY Renault računa dodajte svoje vozilo s njegovim identifikacijskim brojem i datumom prve registracije.
                              • Odaberite svoje vozilo opremljeno R-LINK-om u glavnom izborniku vašeg MY Renault računa.
                              • Zatim kliknite na "Pristupam svojim uslugama".
                              • Odjeljak "Moje povezane usluge" pojavit će se na dnu stranice, a zatim kliknite vezu "R-LINK
                              • Upravljanje mojim aplikacijama" da biste ušli u R-LINK Store.
                              • U R-LINK Storeu naći ćete ažuriranja i katalog sadržaja koji su dostupni za vaš R-LINK.

                               Kako upravljati sadržajem vašeg sistema R-LINK?

                               Za upravljanje sadržajem vašeg R-LINK sustava prema raspoloživom prostoru:


                                • Na početnoj stranici svog R-LINKA kliknite "Izbornik" - "Sustav", a na drugoj stranici "Uklonite SD karticu".
                                • Sada lagano pritisnite SD karticu s R-LINK-a.
                                • Izvadite R-LINK SD karticu iz vozila laganim pritiskom.
                                • Umetnite svoju R-LINK SD karticu u svoje računalo i pokrenite softver R-LINK Toolbox, koji će trenutni sadržaj vašeg R-LINK-a prenijeti u R-LINK Store.
                                • Prijavite se na svoj MY Renault račun i uđite u odjeljak „Moje aplikacije i usluge“ i kliknite na „Upravljanje mojim proizvodima“.
                                • Linija R-LINK omogućuje vam upravljanje aplikacijama instaliranim na vašem sustavu.
                                • Linija SD kartice omogućuje vam upravljanje mapiranjem vašeg sustava.
                                • Kliknite gumb "Upravljanje" na liniji R-LINK i odaberite programe koje želite instalirati ili deinstalirati na vašem sustavu. Neke se tehničke aplikacije ne mogu deinstalirati jer su potrebne za pravilno funkcioniranje sustava.
                                • Zatim kliknite gumb "Sinkroniziraj". Vratite se softveru R-LINK Toolbox i kliknite na “Start my downloads”.
                                • Pričekajte da softver R-Link Toolbox potvrdi kraj preuzimanja na R-LINK SD kartici.

                                 Kako kupiti sadržaj za svoj R-LINK?

                                 Da biste dodali besplatni ili plaćeni sadržaj za svoj R-LINK (usluge, aplikacije, karte):


                                  • Idite na svoj MY Renault račun putem sljedeće veze: https://www.renault.fr/connexion-inscription-my-renault.html
                                  • Odaberite vozilo opremljeno R-LINK-om u glavnom izborniku svog MY Renault računa.
                                  • Odjeljak "Moje povezane usluge" pojavit će se na dnu stranice, a zatim kliknite vezu "R-LINK Upravljanje mojim aplikacijama" za ulaz u R-LINK Store.
                                  • Iz svog računa R-LINK trgovine uđite u izbornik „Katalog“ da biste odabrali sadržaj dostupan za vaš R-LINK.
                                  • Odaberite sadržaj da biste pronašli njegove karakteristike, a zatim kliknite "Kupi".
                                  • Za kupnju kartografije ili aplikacija morat ćete ih preuzeti na SD karticu, a zatim instalirati na R-LINK.
                                  • Za vaše kupnje usluga (pretplate na TomTom Traffic and Connectivity Connectivity, pretplate na Coyote Series itd.) Neće biti potrebno preuzimanje ili instalacija, te će se usluge aktivirati izravno na vašem R-LINK-u u roku od 72 sata nakon kupnje.

                                   Čemu služi R-LINK Store?

                                   R-LINK Store omogućuje vam nekoliko radnji:

                                   • Pogledajte katalog aplikacija i usluga dostupnih za vaše vozilo.
                                   • Usluge možete kupiti ili obnoviti u odjeljku Katalog
                                   • Pogledajte trenutni status ugovora o uslugama da biste vidjeli koje su usluge aktivne za vaše vozilo.
                                   • Ažurirajte svoje mapiranje i verzije softvera kako biste uvijek vozili najnovijom dostupnom verzijom. To možete učiniti u odjeljku Ažuriranja.
                                   • Napokon, možete otići do odjeljka pomoći gdje ćete pronaći korisne odgovore na najčešće postavljana pitanja i pronaći objašnjenja postupaka.

                                   Zašto kreirati vlastiti MY Renault račun?

                                   Stvaranje računa MY Renault omogućuje vam da iskoristite sve usluge za vaše vozilo.


                                   Registracija u MY Renault omogućit će vam:

                                    • Pristupite R-LINK Storeu da biste upravljali svojim aplikacijama (kupili ili obnovili svoje usluge) i ažurirali svoju kartu i verzije softvera.
                                    • Budite upozoreni na glavne faze održavanja vašeg vozila
                                    • Pogledajte status svojih trenutnih ugovora (jamstvene usluge, povezane usluge itd.)                                     AŽURIRANJA I NAVIGACIJA

                                      

                                     Zašto je ažuriranje neophodno?

                                     Ažuriranje vašeg R-LINK / R-LINK Evolution ili Carminat TomTom sistema je neophodno kako bi se osigurao rad navigacije i povezanih usluga nakon 6.4.2019.

                                     R-LINK 2 i TomTom Live sisteme nije potrebno ažurirati.

                                     Kako ažurirati?

                                     Svoj sustav možete besplatno ažurirati putem web stranice Renault EASY CONNECT.

                                     R-LINK 2 i TomTom Live sustave nije potrebno ažurirati.

                                     Slijedite korake u nastavku:

                                     1 / Odaberite sustav R-LINK Evolution;

                                     2 / Unesite serijski broj od 17 znakova (VIN) vašeg vozila (npr. VF1RFA123ABC12345). Napomena: ovaj je broj prisutan na potvrdi o registraciji ili čak u donjem lijevom dijelu vjetrobranskog stakla vašeg vozila.

                                     3 / preuzmite datoteku za ažuriranje na svoje računalo;

                                     Napomena: Provjerite je li internetska veza aktivna tokom postupka.


                                     4 / Otpakirajte i kopirajte datoteku ažuriranja na prazan USB ključ (veličina ključa: 8-32 GB; formatirano u FAT 32).

                                     5 / Uključite motor i provjerite je li uključen vaš R-LINK / R-LINK Evolution sistem

                                     VAŽNO: Nemojte isključiti svoj R-LINK / R-LINK Evolution sustav. Ostavite vozilo u mirovanju, dok motor radi, za vrijeme postupka instalacije.

                                     6 / Umetnite ključ u USB priključak vašeg vozila i slijedite upute na zaslonu.

                                     Napomena: - Ažuriranje može potrajati oko 15/20 minuta

                                     Na kraju postupka instalacije, poruka "Ažuriranje CanCoProcessor" može se pojaviti na zaslonu vašeg R-LINK / R-LINK Evolution. U tom je slučaju potrebno pričekati nekoliko minuta do potpunog ponovnog pokretanja sustava.

                                     Je li ažuriranje besplatno?

                                     Da, svoj R-LINK / R-LINK Evolution sustav možete besplatno ažurirati na web mjestu Renault EASY CONNECT. Kliknite OVDJE da biste započeli ažuriranje.

                                     Napomena: Za više informacija možete pogledati naš FAQ "Kako ažurirati R-LINK / R-LINK Evolution".

                                     Kako ažurirati svoj R-LINK?

                                     Da biste ažurirali svoj R-LINK i njegov sadržaj (sistem, mapiranje, aplikacije):


                                     1. KORAK :  Započnite s instaliranjem softvera za preuzimanje R-LINK Toolbox


                                      • Idite na svoj MYRenault račun putem sljedeće veze: https://www.renault.fr/mon-compte.html
                                      • Odaberite svoje vozilo opremljeno R-LINK-om u glavnom izborniku vašeg MY Renault računa.
                                      • Odjeljak "Moje povezane usluge" pojavit će se na dnu stranice, a zatim kliknite vezu "R-LINK Upravljanje mojim aplikacijama" da biste ušli u R-LINK Store.
                                      • Poveznicu za preuzimanje softvera R-LINK Toolbox pronaći ćete na početnoj stranici R-LINK Store u odjeljku "R-LINK Toolbox".
                                      • Odaberite vezu za preuzimanje s računala ili MAC-a.


                                       2. KORAK :  Ažurirajte svoj R-LINK sistem

                                        • Na početnoj stranici svog R-LINKA kliknite "Izbornik" - "Sistem", a na drugoj stranici "Uklonite SD karticu".
                                        • Sada lagano pritisnite SD karticu s R-LINK-a.
                                        • Umetnite SD karticu R-LINK u čitač računala.
                                        • Trebao bi se otvoriti softver R-LINK Toolbox. Ako nije, pokrenite softver.
                                        • Prijavite se na svoj MY Renault račun i unesite odjeljak „Ažuriranja“ u R-LINK Store kako biste provjerili jesu li dostupna ažuriranja sistema.

                                         Moj TomTom Traffic u stvarnom vremenu ne radi ispravno

                                         Ako vaš TomTom Realtime Traffic ne radi ispravno, to može biti zato što je vaš trogodišnji probni ugovor istekao.

                                         Možete provjeriti je li vaš ugovor još uvijek aktivan u R-LINK Store (ako želite pomoć, pogledajte naša FAQ "Kako pristupiti R-LINK Storeu").

                                         U R-LINK Store idite na odjeljak "Moje aplikacije i usluge" da biste vidjeli status ugovora za vaše povezane usluge.

                                         Ako je vaš ugovor o prometu u stvarnom vremenu TomTom istekao, punu verziju možete kupiti u odjeljku Katalog.

                                         Ako je vaš ugovor aktivan, ali TomTom Traffic u stvarnom vremenu i dalje ne radi, provjerite je li na vašem sustavu R-LINK Evolution aktivirano dijeljenje podataka:

                                         Glavni izbornik / Usluge / Postavke / Dijeljenje podataka.

                                         Dijeljenje podataka mora biti omogućeno da bi TomTom Traffic mogao raditi.

                                         Ako se problem nastavi, pokušajte ažurirati svoj softver i verzije karata iz trgovine R-LINK u odjeljku Ažuriranja.

                                         (Molimo pogledajte FAQ o "Kako ažurirati moju mapu", ako trebate pomoć).

                                         Ako, unatoč tome, problem još uvijek nije riješen, nazovite naš Odjel za odnose s kupcima za pomoć i naznačite da ste već slijedili ovaj postupak.

                                         Kako ažurirati kartografiju?

                                         Da biste slijedili postupak, trebat će vam SD kartica vašeg R-LINK Evolution sustava i računalo s pristupom Internetu.


                                         1. KORAK :  Izvadite SD karticu - u vašem vozilu

                                         Prije svega, uđite u svoj automobil, upalite motor i svoj R-LINK Evolution sustav. U glavnom izborniku kliknite ikonu "+", pritisnite gumb "Ukloni SD karticu" i potvrdite. Sada možete sigurno ukloniti SD karticu iz vozila. (Napomena: SD kartica se nalazi pored USB priključka vašeg vozila).


                                         2. KORAK :  Preuzimanje nove karte - na vašem računalu

                                         Uključite računalo, idite na Internet, a zatim se povežite s trgovinom R-LINK (pogledajte često postavljana pitanja "Kako pristupiti trgovini R-LINK" ako vam je potrebna).

                                         Jednom u R-LINK Store, pojavit će se skočni prozor ako su dostupna ažuriranja

                                         (Napomena: ako nije prikazan skočni prozor, vaša je karta možda već ažurirana, uvijek možete provjeriti ako je nova karta dostupna u odjeljku "Ažuriranja").

                                         Odaberite stavku koju želite ažurirati i kliknite Idi na ažuriranja, a zatim kliknite Ažuriraj.

                                         Umetnite SD karticu u računalo, pokrenite aplikaciju R-LINK Evolution toolbox i započnite s preuzimanjem ažuriranja. (Napomena: ovisno o veličini karata i vašoj internetskoj vezi, preuzimanje može potrajati). Kada je preuzimanje završeno, možete sigurno ukloniti SD karticu                                         3. KORAK :  Instalacija nove karte u vaš R-LINK Evolution - u vašem automobiu

                                         Vratite se u svoje vozilo sa SD karticom koja sadrži novu preuzetu mapu.

                                         Pokrenite motor i pustite ga da radi tijekom rada. Zatim umetnite SD karticu i uključite svoj R-LINK Evolution sustav.
                                         Postupak instalacije započinje automatski.

                                         Napomena: Nemojte koristiti svoj R-LINK Evolution sustav i ne ostavljajte motor uključen tijekom postupka instalacije. Poruka će vas obavijestiti kada je instalacija završena. Odmah ćete profitirati od svog novog mapiranja.

                                         Kako pokrenuti GPS navigaciju?

                                         Da biste pokrenuli GPS navigaciju sa svoje početne stranice R-LINK Evolution, kliknite Izbornik, a zatim pritisnite Navigacija. U navigacijskom izborniku pritisnite gumb "Idi na" da biste unijeli svoje odredište.


                                         Morate unijeti:

                                          • Zemlju
                                          • Grad i poštanski broj
                                          • Ulica i broj


                                           Potvrdite odredište i navigacija će započeti za nekoliko sekundi.

                                           Napomena: U izborniku odredišta možete pronaći sva svoja prethodna odredišta i mjesta koja vas zanimaju (benzinska crpka, parkiralište itd.).

                                           Naši video tutorijali

                                            
                                           R-LINK Evolution

                                           __________

                                           Aktiviranje usluga u vozilu
                                           R-LINK Evolution

                                           __________

                                           Početak rada s R-LINK-om
                                           Appairage Bluetooth

                                           __________

                                           Bluetooth uparivanje vašeg Android uređaja
                                           R-LINK Android Auto

                                           __________

                                           R-LINK Evolution i Android Auto ™
                                           R-LINK Gérer les contenus

                                           __________

                                           R-LINK Evolution: Upravljanje sadržajem
                                           R-LINK achat applications

                                           __________

                                           R-LINK Evolution: Kupnja aplikacije

                                           Posavjetujte se s našim vodičima

                                             

                                           Želite znati više?

                                            
                                           R-LINK Evolution

                                           Multimedijski sistem


                                           R-LINK Evolution
                                           Compatibilité

                                           Kompatibilnost


                                           Provjerite kompatibilnost