Caudron-Renault Rafale

Renault Rafale
Rafale, ime, duh, priča
Legendarni zrakoplov, Caudron-Renault Rafale imao je sve genetske osobine našeg novog vozila: jedinstvenu tehnologiju, smjelost, agilnost i dizajn. Renault Rafale odaje počast stručnosti, tehnologijama i viziji posvećenoj performansama koji proizlaze iz naše historije zrakoplovstva.
1920-ih godina zračni, željeznički, cestovni
Renault je odigrao pionirsku ulogu, razvijajući motore za automobile, vlakove i zrakoplove.
1933 korak u aeronautiku
Fasciniran zrakoplovstvom i svijetom amaterskih zračnih utrka, Louis Renault kupuje tvrtku Caudron i stvara tvrtku Caudron-Renault.
1934 dizajn Caudron-Renault Rafale
Historija francuske aerodinamike i dizajna. Ovaj “nebeski trkač”, čije je ime inspirirano vjetrom, dizajniran je za sportska natjecanja.
1934 aeronautical aerodinamički utjecaj
Rad Marcela Riffarda, inženjera koji je dizajnirao zrakoplov Caudron-Renault Rafale, utjecao je na dizajn Renault Nervasporta i Renault Étoile Filantea.
priča o uspjehu
Taj pionirski duh, ta sklonost da se ide iznad i dalje, bio je itekako vidljiv 1930-ih, kada su 'asovi' zrakoplovstva bili Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux, Maryse Hilsz...
Hélène Boucher
Hélène Boucher, izvanredna avijatičarka, potpisuje ugovor s mladom tvrtkom Caudron-Renault u lipnju 1934.Postigla je mnoge podvige: svjetski rekord od 1.000 km za lake zrakoplove; međunarodni brzinski rekord svih kategorija na 100 km; rekord od 1.000 km s prosječnom brzinom od 409 km/h.
 
8. srpnja 1934. završila je druga u 12-satnoj utrci u Angersu nakon što je sama letjela svojim Caudron-Rafaleom dvanaest sati neprekidno. Mjesec dana kasnije, za komandama jednokrilca Caudron-Renault od 140 KS, postavlja ženski svjetski rekord brzinom od 445 km/h!

i toliko drugih rekorda...

Maryse Hilsz
Snažna žena od akcije, Maryse Hilsz držala je brojne rekorde u brzini i udaljenosti. Dana 30.12.1938. oborila je rekord udaljenosti u neprekidnom letenju u zrakoplovu 1. kategorije, u Caudronu Simounu, preletjevši do Port Etiennea (Mauritanija) iz Istresa - let od 3.230 km.
Madeleine Charnaux
Angažirana od strane Caudron-Renaulta, bila je prva pilotkinja koja je postala kvalificirana za letenje u uvjetima slabe vidljivosti. Ubrzo je oborila brojne rekorde za upravljačem svog Rafalea, uključujući brzinski rekord za žene i ukupni 1.000 km, rekord u dvojcu na 100 km, a potom i solo rekord.
Maryse Bastié
Bila je prva francuska avijatičarka koja je postavila više rekorda za žene. Jedva mjesec dana nakon što je Jean Mermoz nestala, prešla je južni Atlantik od Dakara do Natala za 12 sati i 5 minuta, leteći solo na Caudronu Simounu od 220 KS, postavivši ženski svjetski rekord u brzini na toj ruti.
odvažnost, emocija, uspjeh
Poput F1® danas, sportsko zrakoplovstvo 1930-ih je bilo laboratorij za vrhunska istraživanja i razvoj. Visoki standardi, inovativnost i dodatni napor vrijednosti su koje su izdržale test vremena; oni se danas odražavaju u našim uredima, našim tvornicama i našim proizvodima. Renault Rafale je upečatljiv primjer toga.
Probne vožnje modela Renault Rafale bit će dostupne nakon početka prodaje u Bosni i Hercegovini.

zaliha vozila

odaberite danas, vozite sutra

Otkrijte nova vozila Renault na zalihi po odličnim cijenama.

OTKRIJTE OSTALE RENAULT MODELE

Renault Austral
Austral E-Tech full hybrid
Renault Espace E-Tech full hybrid
Espace E-Tech full hybrid