Električna vožnja u potpuno novom Renault Megane E-Tech 100% electric

OLAKŠAJTE SVOJ SVAKODNEVNI ŽIVOT U ELEKTRICI

Renault električna ekspertiza

napredna električna tehnologija
Sve najnovije inovacije dostupne su u Megane E-Tech 100% electric s novom CMF-EV platformom. Očekuju vas čisti užitak i učinkovitost u vožnji uz: 
 • baterija od 60 kWh uparena s elektromotorom od 220 konjskih snaga.
 • Renaultova vodeno hlađena tehnologija upravljanja toplinom i predgrijavanje baterije tijekom hladnog vremena za pripremu za punjenje.
  redizajniran unutarnji prostor
  Megane E-Tech 100% electric dizajniran je za vašu udobnost. Njegova baterija od 110 mm, najtanja na tržištu, i kompaktni motor oslobađaju prostor sprijeda za 33 L prostora za pohranu i pretinac. Imali smo na umu vaše putnike na stražnjim sjedalima. Dulji međuosovinski razmak i nedostatak mehaničkih elemenata (poput mjenjača) stvaraju ravan pod i udobniji prostor za noge.
  uzbudljiva vožnja
  Uz novi električni motor, Megane E-Tech 100% electric nudi bolju raspodjelu težine šasije i nisko težište.
   Plovite krajolicima u potpunoj električnoj tišini. Svaki put uživajte u dinamičnim, linearnim i snažnim ubrzanjima, bez trzaja i vibracija. Ručice mjenjača na kolu upravljača kontroliraju regenerativno kočenje, podižući vaš užitak u vožnji na višu razinu.

  PUNJENJE

  Na raspolaganju vam je širok raspon prilagođenih ponuda za punjenje kod kuće, na poslu ili na cesti. Renault Megane E-Tech 100% electric dolazi s kabelom za način rada 3 tipa 2 koji se može koristiti na kućnoj Wallbox (1) ili na javnoj stanici za punjenje.
  (1) preporučuje se za povremenu upotrebu.
  (2) maksimalna snaga i vrijeme punjenja ovisno o umjerenim vremenskim uvjetima (20 °C).    
  GDJE MOGU NAPUNITI MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?
  Punjenje Megane E-Tech 100% electric:  
  • Kod kuće koristite kućnu utičnicu ili svoju Wallbox jedinicu. Uštedite novac svaki put kada punite pomoću aplikacije Mobilize pametno punjenje.
  • Na cesti, zaustavite se na jednoj od brojnih javnih punionica. U žurbi? Isprobajte stanice za brzo punjenje. Koristite planer rute da locirate najbližu stanicu i Mobilize Charge Pass za jednostavno plaćanje na većini javnih postaja.
   KOLIKO TRAJE PUNJENJE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?
   Vrijeme punjenja varira ovisno o odabranoj konfiguraciji.Standardno punjenje (7 kW AC): bilo kod kuće ili na javnoj postaji, Megane E-Tech 100% electric, u standardnom punjenju, puni do 50 km dometa za 1 sat, tako da možete potpuno napuniti bateriju preko noći (7 do 10 sati ovisno o bateriji). Standardni način punjenja također je kompatibilan sa svim javnim punionicama osim sa DC stanicama za brzo punjenje (uglavnom na autocesti).

   Boost punjenje (22 kW AC)
   :

   Super punjenje (7 kW AC + 130 kW DC):  uz standardni način punjenja za vaša svakodnevna putovanja, ovaj način dodatnog punjenja (DC 130 kW) omogućuje vam da iskoristite prednosti stanica za punjenje velike snage koje su dostupne u mrežama autocesta. Oporavite do 300 km WLTP dometa za 30 minuta.Optimalno punjenje (22 kW AC + 130 kW DC): kako bi u potpunosti iskoristili javnu infrastrukturu za punjenje (> 60% javnih postaja u Francuskoj iznad 11 kW) i povratili do 150 km dometa za 1 sat. Potpuno napunite bateriju za 4 sata.
   MOGU LI PUNITI BATERIJU ČAK I AKO NIJE PRAZNA?
   Baterija u Megane E-Tech 100% electric nema “efekt pamćenja”. Opremljen je litij-ionskom tehnologijom koja je najbolja na tržištu. Optimizira vaš domet vožnje. Ovo znači da možete puniti po potrebi, čak djelomično, bez rizika da narušite performanse. 
   KAKO MOGU ZAKAZITI PUNJENJE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?
   Pomoću aplikacije MyRenault daljinski upravljajte razinama napunjenosti za svoj Megane E-Tech 100% electric. Trebate puniti? Kod kuće, daljinski aktivirajte punjenje na svom vozilu pomoću pametnog telefona. Koristite  Mobilize Smart Charge da planirate svoje punjenje, iskoristite cijene po jesftinijoj tarifi i uštedite novac!

   BATERIJA I DOMET VOŽNJE

   KOLIKO KILOMETARA MOGU VOZITI SA MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?
   Sa baterijom od 60 kWh, vozite  do 470 km* WLTP u kombiniranom načinu i do 300 km na autoputu sa potpuno napunjenom baterijom. *dostupan u verziji s proširenim rasponom evolucije. Više informacija od veljače 2022.
   KAKO MOGU OPTIMIZIRATI DOMET VOŽNJE SVOJE BATERIJE?
   Megane E-Tech 100% electric je opremljen sa sustavom regenerativnog kočenja. Kada vozilo koči ili usporava, izlazna energija se obnavlja za napajanje vaše električne baterije i  produžuje domet vožnje.
    Osim toga, iskoristite prednosti povezanih usluga s openR Link s ugrađenim Google-om kako biste optimizirali svoj domet vožnje u stvarnom vremenu i sigurno navigirali.
   KAKO DA ODABRAM NAJBOLJU VERZIJU ZA MENE?
   Dostupan s baterijom od 40 kWh ili 60 kWh, Megane E‑Tech 100% električni prikladan je za sve namjene. Odaberite svoju verziju na temelju broja kilometara koje vozite na dnevnoj bazi, vrste putovanja i stila vožnje.
   Baterija od 40 kWh trebala bi biti upravo ono što vam je potrebno uglavnom za gradsku i prigradsku vožnju ili kao drugo vozilo za kraća putovanja (manje od približno 80 km dnevno). Odlučite se za bateriju od 60 kWh za svestraniju vožnju, uključujući i autocestu, ili za odlazak na vikend ili kampiranje.
   VOZIM NA DUGE RELACIJE. DA LI JE MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC PRAVO VOZILO ZA MENE?
   Megane E-Tech 100% električni savršeno je prikladan za duga putovanja jer je opremljen baterijom od 60 kWh i ima snagu punjenja do 130 kWh. Ima domet vožnje do 470 km WLTP* u kombiniranom ciklusu i do 300 km na autocesti. Planer ruta za električna vozila savršen je pomoćnik na dugim putovanjima. Aktivirajte ga na svom multimedijskom sustavu da planirate svoju rutu. Njegova prediktivna značajka pomaže vam da se prilagodite uvjetima putovanja u stvarnom vremenu i vodi vas do dostupnih stanica za punjenje. 
   *dostupan u verziji s proširenim rasponom evolucije. Više informacija dostupno od veljače 2022.
   **  dostupno kao opcija uz vaše financiranje
   UTJEČE LI KORIŠĆENJE TEHNOLOGIJE U VOZILU NA MOJ DOMET VOŽNJE?
   Elektronički uređaji imaju minimalan utjecaj na domet vožnje vašeg Megane E-Tech 100% electric. Kako biste optimizirali svoj dnevni domet vožnje, usvojite dobre navike i razvijte opušteniji i energetski učinkovitiji stil vožnje!

   KABLOVI I STANICE ZA PUNJENJE

   KOJI KABL MOGU KORISTITI DA PUNIM MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?
   Vrsta kabela koju trebate koristiti ovisi verziji Megane E-Tech 100% electric. Vaš Megane E-Tech 100% electric je standardno opremljen kabelom za način rada 3 tipa 2. Ovaj kabel možete spojiti na Wallbox kod kuće ili na bilo koju javnu stanicu za punjenje (u AC, više od 90% javnih postaja u Francuskoj) Ako mjesto za punjenje nije dostupno ili povremeno trebate koristiti standardnu kućnu utičnicu od 2,3 kW, nabavite kabel za način rada 2 "Flexicharger"* za svoj Megane E-Tech 100% electric. Potrebno je između 20 i 30 sati za potpuno punjenje vašeg vozila pomoću ovog kabela. Verzije Super Charge i Optimum Charge standardno su opremljene brzim punjačem (DC 130 kW). Kompatibilan je s punionicama velike snage koje se nalaze u mrežama autocesta. Nema potrebe za dodatnim kabelom za ovaj način punjenja: kabeli su izravno spojeni na stanicu za punjenje, baš kao i punjenje na pumpama. *  dostupan kao opcija na svim verzijama
   MOGU LI UKLJUČITI MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC U KUĆNU UTIČNICU?
   Upotrijebite kabel za način rada 2 “Flexicharger”* za uključivanje Megane E-Tech 100% električne u standardnu kućnu utičnicu od 2,3 kW. Ovaj način punjenja prikladan je za povremenu upotrebu ili kada određena točka punjenja nije dostupna. Za potpuno punjenje vašeg vozila potrebno je između 20 i 30 sati.
   Za brže i sigurnije rješenje, instalirajte Wallbox od 7 ili 22 kW! Uz Mobilize Power Solution, Renault vam nudi rješenje za kućno punjenje koje vam je potrebno, bez potrebe za instalacijom.

   *  dostupan kao opcija, kompatibilan sa svim verzijama Megane E-Tech 100% electric.
   KAKO DA PRONAĐEM JAVNE PUNIONICE?

   Povežite se s Google kartama na svom Megane E-Tech 100% električnom i neka vas vodi do najbliže stanice za punjenje.

   Uz planer ruta za električna vozila organizirajte svoja stajališta i punjenje kako biste mogli mirno stići na odredište.

   Čak će vam pokazati snagu punjenja i cijenu. Naručite propusnicu za punjenje Mobilize (za lokalizaciju) sa svog MyRenault računa i ostvarite pristup najboljoj mreži za punjenje u Europi. Kako da platim?

   Na svoju propusnicu možete povezati bankovnu karticu.
   GDJE MOGU PUNITI MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC U INOZEMSTVU?
   Uz Mobilize charge pass pristupite najvećoj mreži u Europi. Bezbrižno punite svoje vozilo u 25 zemalja diljem Europe. S više lokacija uskoro.

   CIJENA I ODRŽAVANJE

   KOLIKO KOŠTA PUNJENJE?

   Pomnožite ukupni kapacitet baterije s cijenom po kilovatsatu. Iako prosječni trošak punjenja varira ovisno o određenim kriterijima (razina baterije, dobavljač električne energije, vrsta kabela), ipak možete imati relativno točnu procjenu troškova vašeg punjenja.

   U Europi se prosječna cijena punjenja na 100 km procjenjuje na između 2 i 4 eura, ovisno o zemlji. (lokalizirano)

   Kod kuće iskoristite prednosti izvan vršnih cijena kako biste smanjili troškove punjenja. Preuzmite aplikaciju Mobilize za pametno punjenje da biste iskoristili prednosti pametnog punjenja kod kuće.
   KOJE SU PREDNOSTI MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC U POGLEDU ODRŽAVANJA?

   Uz Megane E-Tech 100% electrici, održavanje je jednostavno, bez potrebe za zamjenom ulja ili remena!

   Isto vrijedi i za vaše kočione pločice i diskove. Životni vijek im je znatno duži jer regenerativno kočenje omogućuje rjeđe korištenje papučice kočnice.

   ELEKTRIČNI NAČIN ŽIVOTA

   KAKAV UTJECAJ MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC IMA NA OKOLIŠ?
   S asortimanom E-Tech, Renault se zalaže za smanjenje ugljičnog otiska. Kombinirajući inovaciju i performanse, Megane E-Tech 100% električni motor pomaže vam smanjiti ugljični otisak uz nultu emisiju CO2 tijekom vožnje. Čak i kada se uzme u obzir proizvodnja baterije i proizvodnja električne energije u europskim zemljama tijekom životnog vijeka vozila, električni motori i dalje nadmašuju vozila na gorivo. Megane E-Tech 100% električni također je pronašao druge načine za smanjenje utjecaja na okoliš s:
   • reciklirani tekstil,
   • određeni plastični dijelovi, kao što je donji kokpit ili struktura instrument ploče ,
   • mjere provedene tijekom proizvodnje, u usporedbi s vozilom na gorivo .
    KOLIKI JE VJEK TRAJANJE BATERIJE U MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC?
    Baterija u Megane E-Tech 100% električna je dizajnirana da traje cijeli životni vijek vašeg vozila.  
    Nadalje, Renault vam nudi jamstvo od 8 godina i 160.000 km, uz 70% početne razine performansi vaše baterije. Prijavite se u svoju aplikaciju MyRenault da biste vidjeli zdravstveni certifikat svoje baterije.

     RJEČNIK ELEKTRIČNIH POJMOVA

     AC punjenje
     Punjenje izmjeničnom strujom male ili srednje snage (maks. 43 kW). Način punjenja koji se najčešće koristi kod kuće ili na većini javnih postaja.
     DC punjenje
     Brzo punjenje istosmjernom strujom (minimalno 50 kW). Potreban je poseban terminal za brzo punjenje, dostupan samo na javnoj mreži.
     korisni kapacitet
     Količina energije sadržana u bateriji koju vozilo može koristiti. Vrijednost izražena u kilovat satima (kWh)
     E-Tech
     Potpuno električna, hibridna ili plug-in hibridna tehnologija koju je razvio Renault.
     regenerativno kočenje
     Sustav koji obnavlja energiju pri kočenju, čime se povećava doseg vozila: kad god vozilo uspori, dio njegove kinetičke energije pretvara se u električnu energiju. Baterija se puni kada vozač skine nogu s papučice gasa ili lagano pritisne papučicu kočnice.
     flexi-punjač
     Kabel za punjenje koji vam omogućuje spajanje automobila na kućnu utičnicu. Dizajniran za povremeno punjenje kod kuće, Flexi-Charger se po mogućnosti spaja na strujnu utičnicu s posebnim priključkom za uzemljenje.
     kW
     Skraćenica od kilovat. Jedinica snage koja mjeri kapacitet motora vozila ili motora, za električni motor ili motor s unutarnjim izgaranjem. Kilovat također može mjeriti snagu istosmjerne (DC) ili izmjenične struje (AC).
     kWh
     Skraćenica kilovat sati. Jedinica energije koja označava energetski kapacitet koji baterija može pružiti motoru u jednom satu korištenja.
     mode 2
     Za kućnu upotrebu potreban vam je ovaj kabel za punjenje električnog vozila na konvencionalne utičnice.
     mode 3
     Ovaj vam je kabel potreban za punjenje električnog vozila na Wallboxu ili na javnim mjestima.
     ojačana utičnica
     Rješenje za kućno punjenje koje je učinkovitije od jednostavne kućne utičnice (pojačana kućna utičnica). Omogućuje snažnije punjenje (3,2 kW za pojačanu utičnicu u usporedbi s 2,3 kW za običnu utičnicu) i sigurnije je (opremljen diferencijalnim prekidačem).
     wallbox
     Privatni terminal za punjenje. Pruža mnogo veći intenzitet od konvencionalne kućne utičnice, za veću učinkovitost i brže punjenje. Sa svojom kontrolom punjenja i sustavima zaštite od prenapona, pruža sigurnije rješenje kućnog punjenja.

     otkrijte više informacija


     zaliha vozila

     odaberite danas, vozite sutra

     Otkrijte nova vozila Renault na zalihi po odličnim cijenama.

     OTKRIJTE OSTALE RENAULT MODELE

     Renault Captur
     Twingo Electric
     Renault Captur
     Captur Plug-In Hybrid
     Renault Megane Conquest
     Megane Conquest