Novi životni prostor

Koncept Renault SYMBIOZ

Otkrijte novu zamisao budućnosti. Povezana budućnost u kojoj su granice između vozila i životnog prostora izbrisane.
Koncept Symbioz Novi oblik slobode
Koncept Renault SYMBIOZ pretvara koncept mobilnog doma u stvarnost. Višestrana kabina omogućuje vam uživanje u novom doživljaju vašeg vozila koje sada čini središte ekosustava koji se vrti oko vas.
Udobnost doma u automobilu
Uz koncept SYMBIOZ vaš automobil više nije odvojen od vašeg životnog prostora. Dizajniran je kao pravi produžetak vašeg doma.

Oblici, boje, materijali, značajke... Sve je dizajnirano da imate osjećaj kao da ste i dalje u svom domu čak i dok ste u pokretu. A kada ste kod kuće, vaš automobil dodatna je prostorija vašeg doma. Topla unutrašnjost i digitalne značajke uvijek su vam na raspolaganju.

Koncept Symbioz

Autonomna i povezana električna budućnost

SYMBIOZ kao čahura udobnosti preuzima kontrolu i vodi vas na vaše odredište bez ikakvih briga.
Renault SYMBIOZ
Vožnja u mobilnom dnevnom boravku
Zahvaljujući raznim načinima autonomne vožnje, SYMBIOZ ne morate više voziti ručno... To je tek opcija, ako poželite. U načinu dnevnog boravka prednja se sjedala okreću za 180° kako biste iskusili sasvim nov doživljaj vožnje. Da kroz stakleni krov ne vidite prirodu, ne biste ni znali da ste na cesti.
Renault SYMBIOZ
Potpuno povezan ekosistem
SYMBIOZ maksimalno pomiče granice povezivosti i automatizacije doma. Vaš dom automatski puni vaše vozilo, a vaš automobil može ispuniti potrebe vašeg doma za strujom. Mogućnost povezivanja vašem domu i automobilu omogućuje da se međusobno prepoznaju i predvide međusobne potrebe. Uz SYMBIOZ vaš digitalni ekosistem nema prostornih ograničenja kako bi vam život bio lakši.

Unutrašnjost koncepta SYMBIOZ


Renault SYMBIOZ demo automobil

Sutrašnje iskustvo započinje danas: autonomno, električno i povezano
Renault SYMBIOZ Demo
Autonomni, električni i povezani automobil
Šta kažeš na to da zajedno pišemo historiju? Zamislite da ste na brodu kako biste se vozili u stvarnoj dnevnoj sobi, što vam omogućuje da potpuno odvojite svoj um od vožnje, istovremeno pružajući vam zadovoljstvo u vožnji bez emisije. Uz SYMBIOZ Demo, prekid veze koji već dugo postoji između automobila, kuće i posla blijedi. Stalna povezanost i razmjena podataka između različitih komponenata ekosistema osiguravaju neprekidnu vezu između svih vaših aktivnosti.
Renault SYMBIOZ Demo
Inovativni dizajn
Dizajn SYMBIOZ Demo inspiriran je autonomnim funkcijama i novim aktivnostima koje dopuštaju. Njegov inovativan vanjski dizajn poštuje DNK stila "French Design". Kako bi potvrdio svoj identitet, SYMBIOZ Demo krasi plavkasto svijetli identitet kada vozite u autonomnom načinu rada. Njegov dizajn interijera koncentrira velik broj inovacija posvećenih vašoj udobnosti i vašem životu na brodu, poput interijera "dnevnog boravka" ili digitalne nadzorne ploče u obliku slova L sastavljene od 3 OLED zaslona.
Trois expériences de conduite et de vie à bord
Putem Renault MULTI-SENSE 3.0 sustava, evolucije trenutnog MULTI-SENSE, SYMBIOZ Demo nudi tri načina vožnje:

Classic mode rada referentni je način u kojem su putnici u skladu s automobilom i osjećaju se kao kod kuće. Vozač uživa u tradicionalnom položaju vožnje s vozilom podešenim na komforni način rada.

Dynamic mode predstavljen je kao pravi poticaj senzacija. Vožnja postaje aktivnija s vozačkim sjedalom čiji se bočni nosači zatežu kako bi se stekao dojam da su ugrađeni u sjedište. Istodobno, reakcija motora i postavke zvuka, upravljanje i veze sa tlom usmjereni su prema dinamičnosti.

Mode AD (autonomna vožnja) optimizira prostor dostupan ispred vozača kako bi im omogućio sudjelovanje u novim aktivnostima. Kada se odaberu, upravljač i nadzorna ploča sa svojim jedinstvenim zaslonom L-oblika automatski se pomiču za 12 centimetara unatrag. Ovaj odabir načina vožnje vrši se pritiskom na sredinu volana na Renaultovom logotipu, osvijetljenom poput holograma.

Želite li doživjeti koncept u stvarnosti?
Želite li prijeći od koncepta do stvarnosti?
Otkrijte gamu Renault vozila
Renault Concept Cars
Istražite
Gama naših konceptnih automobila
Renault Gamme Véhicules électriques
Otkrijte
*Renault električna vozila nisu komercijalizirana u Bosni i Hercegovini